Er dette Kongen av VMs flaueste øyeblikk?

Langt i fra. Her er VM-videoene du ikke bør gå glipp av.

KOLLENFEST:  Asle Hansen, også kjent som Kongen av VM, overnattet i VM-løypa. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
KOLLENFEST: Asle Hansen, også kjent som Kongen av VM, overnattet i VM-løypa. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

HOPPBAKKEN ER TOM og på statskanalen er VM i Holmenkollen allerede blitt reprisestoff. Allerede kan jeg kjenne suget og savnet i magan. Måtte Kollen-VM ingen ende ta! Det tar nok noen dager før jeg klarer å finne tilbake til den daglige tralten i Dagbladets nyhetsavdeling, striskjorte, blålys og leteaksjoner.

29 ÅR ETTER at Kollen sist arrangerte VM, inntok folk i ymse farger og fasonger igjen oslomarka for å heie fram Marit, Petter, Therese og de andre norske gullhåpene. Og Kongen av VM kjente sin besøkelsestid. Sammen med kollega video-Øistein oppsøkte vi folkefesten hver eneste dag, på vår egen, skeive måte. Du kan se det på Dagbladet.no. Helt uten ironisk brodd dro vi ut blant idrettsstjerner og vanlige dødelige for å lokke fram Kollen-smilene. For jeg elsker langrenn, Petter, Marit, Therese og det norske folk.

OG FOR ET VM vi fikk! Ikke en gang Kollen-tåka klarte å dempe skifesten. Og da den på fredag endelig sa takk for seg, og ga hele verden festbilder bare Kollen kan oppdrive, gikk mine varmeste tanker til arrangementskomitéen. - Det er kjedelig når den ruller inn, men tåka var det ingen ting vi kunne gjøre med. Desto herligere var det at den slapp denne siste helga, sier sølvhelt fra OL-bakken på Lillehammer og nestleder i arrangementskomitéen Lasse Ottesen.

I LØPET Av VM har vi gjort mye rart, video-Øistein og jeg. Alle våre sprell kan sees på Dagblad-tv, men her er noen av mine desiderte favoritter. Da vi dro ut i lavvojungelen bak Frognerseteren for å kjenne på den norske langrennssjela, møtte vi tidligere Kollenverdensmester Anette Bøe som lærte meg å æljhufse (spretten barmarkstrening godt egnet for langrennskropper). Som seg hør og bør utfordret Kongen av VM skidronninga til langrennsduell. Filmen som viser hvordan jeg herjet med Anette på skistadion er et av mine stolteste minner fra mesterskapet.

OG SÅ VAR det kongemøtet, da, og da snakker jeg slett ikke om blått blod. Nei, dette handler om «Carl Gustav can you hear me» og «sure svensker er dobbeltseier». Kong Petter Northug jr. tok seg selvfølgelig tid til en godprat med Kongen av VM, etter at han hadde lekt med konkurrentene på sisteetappen av stafetten. Akkurat som jeg lekte meg da jeg slo spjælingen i VG i dobbeldansduell. Det var selvfølgelig et stort øieblikk for meg da kong Petter sammenliknet sitt dødsstøt mot Hellner med mitt knokkeloppgjør med VG-sprinteren.

KONGEN AV VM og video-Øistein takker ydmykt for seg med en rykende fersk musikkvideo på Dagbladet.no. Tusen takk til Kollen-publikummet som skapte VM-minner vi vil bære med oss resten av livet.