Er dette Liverpools nye tredjedrakt?

- De «tribal-merkene» var rett og slett forferdelige, sier kommentator.

STYGG: Kasper Wikestad likte spesielt ikke «tribal-merkene» på armene. Dette mønsteret kan være basert på utsmykkningen som er på toppen av Shankley Gates. Foto: skjermdump
STYGG: Kasper Wikestad likte spesielt ikke «tribal-merkene» på armene. Dette mønsteret kan være basert på utsmykkningen som er på toppen av Shankley Gates. Foto: skjermdumpVis mer

(Dagbladet): Bilder av det som visstnok skal være den nye tredjedrakta til Liverpool florerer på nettet i disse dager. De fleste sperrer opp øynene når de får se drakta som bærer fargene lilla, grå og oransje. På Liverpoolforumet redandwhitekop diskuterer medlemmene den mildt sagt spesielle drakta.

Fotball-kommentator Kasper Wikestad er som kjent fan av det engelske laget Norwich. Han husker godt en episode som gir profilen en «deja vu» når han får se det som skal være den nye tredjedrakta til Liverpool.

- Jeg har sett noen stygge reservedrakter før, og noen kule. Jeg husker spesielt sommeren 92 hvor jeg var jeg på ferie i Norwich. Jeg var innom klubbbutikken på Carrow Road, og bak disken hadde de hengt opp de nye draktene til Norwich. Bortedrakta var spesielt stygg, og jeg trodde ikke det var Norwich sine drakter. Jeg kjøpte ikke drakt den sommeren, fordi jeg ikke skjønte at det var Norwich sin nye drakt. Norwich hadde blant annet fått ny hovedsponsor på magen som så veldig provisorisk ut. Det er litt den samme følelsen jeg får nå, sier Kasper Wikestad til Dagbladet.

Det var knyttet stor spenning til hva slags produkt produsenten Warrior ville komme med da de tok over draktavtalen etter Adidas. Flere Liverpool-fans har gitt uttrykk for at de liker den nye hjemmedrakta, men det spørs hva som blir sagt om tredjedrakten viser seg å være som på bildet over.

- Det er litt vanskelig å ta dette seriøst. Hadde denne drakta hengt i klubbshappa i Liverpool, kunne jeg fort droppet å kjøpe den. De «tribal-merkene» var forferdelige, rett og slett, sier Wikestad.

Vil se den i Premier League først Det er ikke bekreftet at den omtalte drakta er den offisielle tredjedrakten, verken av produsenten Warrior eller Liverpool fotbalklubb. Wikestad tar det med en stor klype salt at dette er en drakt Steven Gerrard og co kan måtte bære neste sesong.

- Jeg vil gjerne se drakta i bruk før jeg tar dette for god fisk. Jeg vil ikke se den i en treningskamp, jeg må se den bli brukt i Premier League før jeg tror på det, sier en lattermild Wikestad.

FINERE: Liverpools nye førstedrakt får bedre skussmål fra Kasper Wikestad. Foto: EPA/STEPHEN MORRISON/NTB scanpix
FINERE: Liverpools nye førstedrakt får bedre skussmål fra Kasper Wikestad. Foto: EPA/STEPHEN MORRISON/NTB scanpix Vis mer

- Hva tror du produsenten vil oppnå om det skulle vise seg at denne drakta er den nye tredjedrakta?

- Det kan være en «statement» fra den nye leverandøren Warrior. Det er kanskje en historie om hvor de fargene kommer fra og mønstrene og de tingene der. De tar vare på noen av fargene fra tidligere borte- og tredjedrakter. Da Vålerenga plutselig brukte grønn tredjedrakt i Tippeligaen, var det fordi grønn var originalfargen på tidligere klubbdrakter. Det er alltid historiske linjer å dra farger ut fra. Uten at jeg kjenner det godt nok kan det være noe slik. Det er en teori, sier Wikestad, og legger til:

- Det er viktig å få fram at de to første draktene til Liverpool er veldig fine. Jeg har aldri vært noe fan av førstedraktene til Adidas, men den nye drakta er fin, sier Wikestad.

I fjor raste flere Liverpoolfans over at tredjedrakta hadde Evertons klubbfarger.