Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er dette noe lureri, som jeg skal gå på?

Sjekk reaksjonen da Karoline Dyhre Breivang fikk se hva som var i pakken.

SANDEFJORD (Dagbladet): Karoline Dyhre Breivang (34) setter ny norsk rekord i antall spilte landskamper når Norge møter Serbia i Oslo Spektrum i morgen - håndballjentenes siste kamp i firenasjonersturneringen før EM.

Det blir Karoline Dyhre Breivangs 297. landskamp for Norge - én mer enn håndballegenden Susann Goksør Bjerkrheim.

«Karo» debuterte mot Ungarn i slutten av november 2000 - og ble en «hit» allerede i sitt første mesterskap, EM i Romania, like etter.

10 medaljer Deretter mistet hun tre strake mesterskap på grunn av skader, og manglende form, men siden EM i Ungarn i 2004 har superveteranen vært med på all moroa med landslaget.

Årets mesterskap blir hennes 14. i rekken for Norge, og hun kan se tilbake på hele sju gull, to sølvmedaljer og en bronse.

16 over 200 16 jenter har mer enn 200 landskamper for Norge. Karoline Dyhre Breivang blir den første til å runde 300. Men først skriver hun altså historie med sin 297. landskamp i morgen.

Normalt spiller «Karo» med nummer 8 på ryggen. Mot Serbia i morgen hedrer Norges Håndballforbund veteranen med å la henne spille med nummer 297 bak på drakta.

- Lureri? Dagbladet overrasket Breivang med rekorddrakta, og landslagsbautaen trodde først at hun var utsatt for et pek.

- Er dette noe lureri, som jeg skal gå på?

• Hvordan «Karo» reagerte på overrekkelsen av drakta, hennes tanker om å bli historisk og hva hun tror om Norges muligheter i EM får du svar på i videoen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling