<strong>OL-KLAR:</strong> Anne Line Gjersem er klar for OL-deltagelse i kunstløp. Det er første gangen Norge deltar siden 1964. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
OL-KLAR: Anne Line Gjersem er klar for OL-deltagelse i kunstløp. Det er første gangen Norge deltar siden 1964. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Er dette Norges nye Sonja Henie?

Anne Line (19) brøt 50 år gammel forbannelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge er kjent som en av de virkelige tungvekterne når det kommer til vintersport, men det er langt fra alle grener hvor nordmennene har hevdet seg like godt de seneste årene.

Norge har ikke hatt en OL-deltager i kunstløp siden 1964, men det endret seg i kveld da Anne Line Gjersem kvalifiserte seg til vinter-OL i Sotsji i 2014 under et kvalifiseringsstevne i tyske Oberstdorf.

- Vi måtte bare legge på Men Anne Line er ikke den eneste i familien som danser på isen - det gjør også tvillingsøster Camilla.

Der Anne Line flyttet til Malmö i fjor, har Camilla blitt igjen hjemme i Asker, men hun følger søsteren tett og er i ekstase når Dagbladet snakker med henne like etter at nyheten kom.

- Først skrek jeg bare i telefonen, så begynte begge å gråte. Så måtte vi bare legge på, men etterpå fikk jeg snakket med henne, sier hun.

Med 50 år siden forrige norske OL-deltaker, er det ingen tvil om at dette er stort for familien Gjersem.

- Det er veldig stort. Det er bare 30 stykker som får delta i OL. Noen land har både to og tre plasser, mens Norge har bare én. Dette var veldig inspirerende for meg. Jeg skal i alle fall satse frem mot OL i 2018, sier hun.

Forrige norske deltakelse var Berit Unn Johansen og Anne Karin Dehle i Innsbruck i 1964. Totalt er det 21 kunstløpere som har representert Norge i OL.

Henie et forbilde Selv om det har vært tynt i rekkene de siste 50 årene, er kunstløp så absolutt en idrett hvor Norge har stolte tradisjoner.

Sonja Henie er fortsatt regnet som en av historiens største vinterolympiere da hun tok tre strake OL-gull i 1928, 1932 og 1936.

I tillegg vant hun ikke mindre enn ti verdensmesterskap og seks europamesterskap.

I et intervju med NRK gjorde Anne Line det klart at Henie er hennes store idol.

- Sonja Henie er et stort forbilde. På hennes tid var hun best og vant det meste. Men det er en del år siden, så det er kanskje på tide vi får en ny Sonja nå, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer