Er dette rundens mål?

TIL knuste Stabæk på Alfheim.

TROMSØ (Dagbladet): TIL har vært kritisert for å score for få mål i 2012, men mot Stabæk løsnet det ordentlig for fjorårets sølvvinner. Gutan dominerte fullstendig fra første spark på ballen, og ga seg ikke før det sto 3-0 i det nydelige påskeværet i et vinterlig Tromsø.

Første nettkjenning kom etter 18 minutter. Magnus Andersen stupheadet ballen i mål på et innlegg fra Hans Åge Yndestad.

Doblet ledelsen Minuttet før pause doblet TIL ledelsen. Nok en gang var det et innlegg fra venstre, denne gangen fra Zdenek Ondrasek, og Kara Mbodji fikk stå umarkert innenfor sekstenmeteren. Senegaleseren bredsidet ballen opp i nettaket.

Gutan hadde da vært farlig frampå flere ganger, og kunne fort ledet enda mer til pause.

Stabæk hadde et par halvsjanser i første omgang. De kom etter avslutninger fra Adnan Haidar, men begge gangene måtte han nøye seg med corner.

Lagets første ordentlige sjanse kom 10 minutter ut i andre omgang, da Franck Boli skjøt hardt fra distanse. Benny Lekstrøm måtte ut i full strekk, og fikk slått ballen ut til nok en corner.

Drømmemål fra Norbye Kvarteret før full tid økte Hans Norbye til 3-0. Backens første scoring i TIL-trøyen kan fort bli rundens mål i eliteserien. Norbye skjærte inn fra siden og hamret ballen nydelig opp i krysset.

- Jeg fikk med meg ballen og gikk og gikk og så ingen, så tenkte jeg at jeg fikk prøve den strake vrista, sier Norbye i TV-intervjuet etter kampen.

Han ble spurt om det var Uniteds Antonio Valencia som var forbildet, men Norbye forteller at inspirasjonen kommer enda lenger sørfra.

- Høgmo har bedt meg se på Dani Alves, sier Norbye.

Stabæks største sjanse kom fem minutter før slutt, da Richardo Clark satte ballen like uten for mål.

I neste serierunde tar TIL i mot Sandnes Ulf, mens Stabæk får besøk av Hønefoss hjemme på Nadderud.

SPISS VINKEL: Hans Julius Norbye stormet innover langs dødlinja og hamret inn 3-0-målet fra meget spiss vinkel.
SPISS VINKEL: Hans Julius Norbye stormet innover langs dødlinja og hamret inn 3-0-målet fra meget spiss vinkel. Vis mer