Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er dette Sherwoods hemmelige Tottenham-triks?

Satte seg frivillig på tribunen under kampen mot Southampton.

 SPISS-MÅL:  Ingen tvil om at Tottenham-spillerne gledet seg over at Emmanuel Adebayor satte inn to i 3-2-seieren borte mot Southampton. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
SPISS-MÅL: Ingen tvil om at Tottenham-spillerne gledet seg over at Emmanuel Adebayor satte inn to i 3-2-seieren borte mot Southampton. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

• Southampton - Tottenham 2-3 (1-1)

(Dagbladet): Tim Sherwood kjente muligens veldig på presset da han skulle lede Tottenham i sin første seriekamp som vikarierende manager.

44-åringen befant seg nemlig ikke på benken da kampen på St. Mary's tok til, men satte seg blant publikum - muligens for å få et bedre overblikk over kampen.

Dårlig start Men det åpnet slettes ikke bra for Sherwoods menn, med hardt press fra hjemmelaget, og det var også Southampton som fikk den første nettkjenningen i det 13. minutt.

Adam Lallana fikk en sentring Daniel Fox, dro av én mann, vendte seg og fyrte til fra rundt 18 meter. Med litt hjelp fra innsiden av stolpen, kunne han juble for å ha sendt Saints i ledelsen.

Fem minutter etter scoringen var Tim Sherwood ferdig med å sitte på tribunen, og fant veien tilbake til benken for å kunne gi Tottenham-spillerne instrukser.

Og det er mulig at det funket.

Første spissmål siden oktober For en spiss hadde ikke scoret for Tottenham siden Soldados straffemål 27. oktober. Men mot Southampton viste Roberto Soldado og Emmanuel Adebayor at Tottenham har spisser som kan - og det på lekkert vis.

Kampen mot Southampton var Tim Sherwoods andre som midlertidig trener for Tottenham. Etter at André Villas-Boas fikk sparken mandag, var det Shwerwood som ledet Tottenham da de ble slått ut av ligacupen mot West Ham onsdag. I dag lykkes han absolutt bedre.

I det 25. minutt kom Adebayor på løp, og sentret ut til spanjolen på kanten. Publikum plystret ironisk da det så ut til å ikke ende i noen sjanse. Men få sekunder senere sendte Soldado en vakker innlegg til spissmakkeren i feltet. Ballen fikk Adebayor så vidt en fot på - og i nettet til 1-1.

Tottenham snudde Over i andre omgang ga begge lag hverandre hjelp til scoringer.

Først snudde Tottenham kampen, ved at Danny Rose skøyt ballen i Jos Hooiveld, som satte ballen i eget mål. Forrige sesong scoret nederlenderen hele tre selvmål.

 PÅ TRIBUNEN:  Tim Sherwood valgte å se de første 18 minuttene av kampen fra tribunen. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Tim Sherwood valgte å se de første 18 minuttene av kampen fra tribunen. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix Vis mer

Men vel fem minutter senere ordnet Rickie Lambert balanse i regnskapet igjen. Lallana endte alene mot Tottenham-keeper Lloris langt ute i feltet. Istedet for å forsøke selv, sender han ballen tilbake til Lambert, som enkelt kan sette ballen i det åpne målet - til 2-2.

Og da Southamton kanskje håpet på å få et pusterom, var plutselig Emmanuel Adebayor frampå igjen, bare fire minutter senere. Southampton-forsvaret rotet, og ballen havnet hos Tottenham-spissen, som ikke misbrukte sjansen.

Tottenham var nær ved å øke ledelsen flere ganger, men uten at det ga full klaff.

Dermed kunne Tim Sherwood fornøyd konstatere at han og lagde fikk med seg tre poeng fra St. Mary's Stadium.

- Man nyter det når man vinner, men vi spilte en dårlig førsteomgang, da synes jeg vi var elendige, sier Tim Sherwwod etter kampen.

Nå er det bare for han å vente og se om han leder laget i neste kamp.