Er dette starten på slutten for Ronaldo i Real Madrid?

- Utvilsomt et sjansespill, sier ekspert.

(Dagbladet): Klokka ett i dag presenterer Real Madrid sin ferske stjernespiller Gareth Bale.

Køen utenfor Santiago Bernabeu er allerede over 500 meter lang.

Bale ankom Madrid i går, som verdens dyreste fotballspiller. I formiddag besto han den medisinske testen. Nå skal han forsøke å briljere i La Liga, som han har gjort for Tottenham i Premier League de siste sesongene.

Usikkerhetsmomenter - Jeg ser ikke noen åpenbare grunner til at han ikke skal lykkes i og med at han er så god som han er. Men det er selvfølgelig visse usikkerhetsmomenter, sier fotballekspert i CMore, Petter Veland.

Og det er særlig tre punkter Veland trekker fram:

• Han må håndtere kulturforskjellen.
• Det er ekstrem konkurranse om akkurat de plassene der Bale skal spille.
• Og sist, men ikke minst: hvordan vil Bale og Ronaldo fungere sammen?

- Kulturforskjellen har tatt knekken på blant andre Michael Owen og Jonathan Woodgate, som forsøkte uten suksess, sier Veland og peker på at spillere som er gode i England, ikke nødvendigvis slår til i spansk fotball.

Ronaldo utfordres Men det største usikkerhetsmomentet er knyttet til Real Madrids allerede etablerte stjerne - Cristiano Ronaldo.

Veland er spent på å se hvordan - og om - Ronaldo og Bale vil fungere sammen.

- Mange var usikre på om Neymar og Messi ville fungere sammen, så det er et åpent spørsmål om Ronaldo og Bale kan spille sammen. De er jo i utgangspunktet best i samme posisjon, sier Veland og legger til:

- Det er ingen tvil om at hierarkiet til Ronaldo blir utfordret når Bale kommer.

Selv har Cristiano Ronaldo kontrakt med Real Madrid ut sommeren 2015. Det er ventet at de nå i september skal i forhandlinger om en ny kontrakt, som skal gjøre Ronaldo til verdens største spiller. Nå er Veland spent på om primadonnaen vil sette seg på bakbeina.

- Det største usikkerhetsmomentet er hvordan Ronaldo tolker at Real Madrid går ut og bruker så mye penger på en reell utfordrer og konkurrent, men så klart også en lagkamerat. Vil Ronaldo signere ny kontrakt, eller vil han avvente og se utover høsten? Hvordan vil personen Ronaldo takle det her? Det er utvilsomt et sjansespill de holder på med, når Real velger å bruke så mye penger på Bale.

- Det spekulere i om dette er starten på slutten for Cristiano Ronaldo i Real Madrid, avslutter eksperten.