Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er dette verdens beste femåring?

Se videoen og døm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om du lar deg fascinere av småtasser med blendende fotballteknikk, husker du sikkert videoen av brasilianske Jean Carlos Chera som ble en internett-hit i fjor vår.

Det er ikke umulig at han nå har fått sin overmann i femåringen Juan David Torres fra Barranquilla i Colombia.

Han er født 31. mars 2001, og har dermed nylig passert fem og et halvt år. På videoen over kan du se klipp fra bakgården da han var fire og et halvt, og han hadde allerede «Ronaldinho-finta» i beina.

Seinere i videoen får du se ham i spill, og det mest fantastiske med denne pjokken er kanskje ikke at han er så ekstremt teknisk. Det har vi sett før.

Men i motsetning til mange vidunderbarn, er han ikke bare en driblefant. Han spiller forløsende pasninger med overlegent overblikk. Han har til og med lært seg å se én vei mens han hælsparker pasninger til lagkamerater i en helt annen retning.

Men driblekunstene er kanskje aller mest iøyenfallende. Se nøye på den stakkars motspilleren som først blir sendt 360 grader rundt sin egen akse før han blir slått tunnel på. Det kommer i sakte film drøye to minutter inn i videoen.

Så til alle som mener vi må dekke halve Norge med kunstgress for å få fram tekniske spillere: Det går an å bli god på en blanding av sand og grus omgitt av slitne murvegger også.

Finnes det noen stortalenter i denne aldersgruppa i Norge? Om du har videobevis, tar vi det gjerne imot på mail.

image: Er dette verdens beste femåring?

• Din mening: Har du sett noen bedre?

Hele Norges coronakart