UTROLIG BOM: Fernando Torres bommet på åpent mål på Old Trafford i går. Det likte Manchester United-fansen godt. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
UTROLIG BOM: Fernando Torres bommet på åpent mål på Old Trafford i går. Det likte Manchester United-fansen godt. Foto: Reuters / Phil Noble / ScanpixVis mer

Er disse missene verre enn Torres'?

Her er de verste bommene i fotball-historien.

(Dagbladet): - Jeg var sikker på at han skulle score. Det var en stygg bom, sa Alex Ferguson om Fernando Torres' kjempebom på åpent mål ti minutter før full tid.

Spanjolen, som allerede hadde scoret ett utsøkt mål, hadde rundet David De Gea og skulle bare sette ballen i et åpent mål. Det klarte han ikke.

SE VIDEO: Hos TV 2 Sporten kan du se Torres' utrolige bom.

- Jeg har aldri sett på maken. Med en gang nevnte vi Ronnie Rosenthals bom for Liverpool mot Aston Villa, men da sa noen at «han traff i det minste tverrligger», sier tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson til TV 2 Sporten.

Men selv om 500-millionersmannens bom var grov, er det andre som har gjort det like ille, om ikke verre. Dagbladet har gått gjennom noen av dem.

Ronnie Rosenthal: Liverpool mot Aston Villa, 1992

Israeleren hadde rundet Aston Villas keeper, og skulle bare sette ballen i det åpne målet. Enklere sagt enn gjort. Rosenthals skudd gikk i tverrliggeren, og lagkameraten greide ikke å sette inn returen. Liverpool vant riktignok kampen 4-2, men Rosenthal-navnet har siden blitt synonymt med det å bomme på åpent mål.

Chris «The Miss» Iwelumo: Skottland mot Norge, 2008

Chris Iwelumo ble døpt Chris «The Miss» Iwelumo i britiske tabloider etter hans utrolige bom mot Norge på Hampden Park i oktober, 2008. Watford-spilleren kom inn som innbytter i det 57. minutt, og fikk alle sjanser mor da en spiller la inn fra venstre. Fra tre meters hold bredsidet Iwelumo utrolig nok ballen utenfor, noe som plaget ham i ukene som fulgte.

- Jeg har sett hendelsen fra Norge-kampen. Det var tøft, men jeg følte jeg måtte gjøre det. Til slutt, etter fire-fem dager, tvang kona mi meg til å slette det fra Sky Plus, sa han noen uker etter bommen.

Diego Forlan: Manchester United mot Juventus, 2003

Diego Forlan ble toppscorer i VM i Sør-Afrika, og har vunnet gullstøvelen to ganger. Denne utroligen bommen mot Juventus i en treningskamp er imidlertid et oppsumerende bilde av Manchester United-karrieren hans. Urugayaneren scoret riktignok flere viktige mål i løpet av sine tre sesonger i England, men han blir imidlertid husket best på balløya for denne bommen.

Ryan Giggs: Manchester United mot Arsenal, 2003

En 30 år gammel Ryan Giggs hadde rundet keeper og vendt vekk en forsvarer og skjøt ballen mot det åpne målet. Old Trafford-publikummet begynte feiringen, men ble brått helt stille. Skuddet gikk nemlig over, og like etter tok Arsenal ledelsen ved Edu. Arsene Wengers menn vant til slutt kampen 2-0, og gikk videre til finale i FA Cupen. Der vant de 1-0 over Southampton.

Fahad Khalfan Usbekistan mot Qatar, 2010

I Asialekene 2010 ble en da 18 år gammel Fahad Khalfan verdenskjent for sin utrolige bom fra en drøy meters hold. Al-Rayyan-spissen snappet ballen fra Usbekistan-keeperen og kunne løpt, trillet eller gåt ballen i mål. Isteden valgte han å skyte med yttersiden av venstrefoten, og ballen gikk i stolpen. Feilen kostet Qatar en semi-finale-plass i turneringen.

Det finnes mange flere eksempler, blant annet David Villa mot Colombia, Zlatan Ibrahimovic mot Sevilla og denne Örebro-spillerens (dårlige) forsøk. Ja, til og med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo bommer iblant.

Legg gjerne ut lenke til et klipp du mener fortjener en plass på lista i kommentarfeltet.