- Er du borti fjernsynet, faller Robben

Ruud Gullit slakter landsmannen.

(Dagbladet.no): Arjen Robben er på sitt beste en glimrende fotballspiller, men spillet hans skjemmes tidvis av fallesyke.

Nå blir den Real Madrid-aktuelle kantspilleren hudflettet av tidligere Chelsea-manager Ruud Gullit. Han mener Robben snart må bli en mann, og ikke gå i bakken for den minste ting.

- Alle snakker om skuespillet hans. Folk forteller meg at man ikke engang kan støvsuge teppet i stua når Chelsea spiller - for om du kommer borti fjernsynet, faller Robben, sier Gullit til Sunday Mirror.

Og har flere Robben-vitser i ermet.

- Det hjelper ikke at han ser ut som en døende svane. Robben holder seg aldri på beina. Når du spiller på dette nivået, må du vise at du er en mann.

Murring mot Ballack

Også Michael Ballack, som av norske eksperter vurderes som den mest oppskrytte spilleren i Premier League, får gjennomgå av Gullit.

- Chelsea må kvitte seg med folk, og den første bør bli Michael Ballack. Han har fullstendig undervurdert Premier League, fastslår nederlenderen.

HENGES UT: Man skulle tro Ruud Gullit ville snakke positivt om sin landsmann Arjen Robben, men den gang ei. Foto: AFP
HENGES UT: Man skulle tro Ruud Gullit ville snakke positivt om sin landsmann Arjen Robben, men den gang ei. Foto: AFP Vis mer

Og hevder han kjenner til murring mot Ballack i spillergruppa.

- Fordi han er den som tjener mest, vet jeg at det var stor irritasjon blant de andre spillerne. På grunn av Ballack måtte Frank Lampard spille i en annen posisjon forrige sesong, sier han.

Kritikken til tross, Gullit tror Chelsea og Manchester United kommer til å gjøre opp om gullet. United høstet mange lovord for sin offensive fotball forrige sesong, men Gullit var ikke blant dem som lot seg imponere.

- Når jeg ser på Manchester United, ser jeg ikke et stort lag. Spillerne deres begeistrer meg ikke - de får meg ikke akkurat til å løpe til stadion, sier Gullit til Sunday Mirror.

<B>EN MANN BLANT MENN?:</B> Ruud Gullit, her i aksjon mot Liverpool og Paul Ince, mener Robben snart må bli en mann.
<B>FÅR KJEFT:</B> Michael Ballack har undervurdert Premier League, mener Gullit.