- Er du god nok, er du ung nok

På landslaget for første gang som 29-åring.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Inge André Olsen er 29 år gammel. Nå er han på sin første landslagssamling.

Mange på Nadderud vil kanskje mene at det er på tide. Hovedpersonen selv er litt mer ydmyk.

- Det var en overraskende og hyggelig beskjed jeg fikk da jeg ble tatt ut, sier Stabæk-stopperen til Dagbladet.no.

Ventet på telefon

- Jeg hadde kanskje trodd Hareide ville ta med spillere som har vært med før, så derfor var det en virkelig gladmelding.

For Olsen har ventet på telefonen fra landslagssjefen.

Rett før sommerpausen i Tippeligaen i fjor sa IA Olsen at han var god nok for Norge. Han mente prestasjonene hans på banen talte for seg selv, og han var forberedt på å bli tatt ut.

Men telefonen fra Hareide kom ikke.

TAKKER TRENEREN: Stabæk-stopper Inge André Olsen lovpriser treneren. - Jan Jönsson skal ha mye av æren for at jeg nå er tatt ut på landslaget. Foto: STIAN HARALDSEN
TAKKER TRENEREN: Stabæk-stopper Inge André Olsen lovpriser treneren. - Jan Jönsson skal ha mye av æren for at jeg nå er tatt ut på landslaget. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Jeg har drømt om å spille på landslaget siden jeg var sju-åtte år gammel, men innser jo også at de som har spilt for Norge har vært veldig gode, sier Olsen.

Og han er den første til å innrømme at han ikke har følt seg som en landslagskandidat lenge. Det er bare den siste tida han mener han har vært bra nok.

Takker Jönsson

Og det er spesielt én mann han takker for utviklingen han har hatt som fotballspiller.

- Jan Jönsson skal ha mye av æren for dette, sier Olsen.

Den svenske Stabæk-treneren stoppet Olsens rullering rundt i forskjellige posisjoner på banen, og sa at «du skal være midtstopper».

- Før det spilte jeg venstreback, høyreback, midtstopper og defensiv midtbane. Så startet Jan å bygge meg opp og utviklet meg videre. Han er en fantastisk trener og det er nesten rart at han er i Stabæk og ikke i en enda større klubb, sier Inge André Olsen.

- Vi fikk med oss mange positive opplevelser da vi var i 1. divisjon, og klarte å ta med oss disse inn i Tippeligaen i fjor.

- Er du god nok, er du ung nok

- Alt er opp til meg

Åge Hareide sa i fjor at han hadde funnet en bruttotropp han ville satse på. Målet er EM i Østerrike og Sveits neste år, og i planene har han både rutinerte spillere og unge kometer.

Nå har han også tatt med seg en 29 år gammel midtstopper som ikke har landskamper fra før.

Olsen håper han kan få debuten med flagget på brystet, og føler seg selvfølgelig ikke for gammel. 29 år er ingen alder for en fotballspiller.

- De pleier jo å si at «hvis du er god nok, er du gammel nok». Da går det vel også an å si at «er du god nok, er du ung nok», sier sørlendingen og ler.

Dette er bare en samling uten kamp. Neste tropp Hareide tar ut er til kvalikkampene mot Bosnia og Tyrkia i slutten av måneden.

- Det er kanskje et stykke å gå før jeg er fast inventar på landslaget, men nå vet jeg at de følger meg. Jeg føler at jeg har kommet et skritt nærmere, og nå er alt opp til meg, sier Inge André til Dagbladet.no.

GA ALDRI OPP: Inge André Olsen, her sammen med Tommy Svindal Larsen under gårsdagens landslagsøkt på Manchester Uniteds treningsfelt, ga aldri opp håpet om å bli tatt ut på landslaget.
FØLGER MED: Inge André Olsen følger med når Åge Hareide instruerer, og så håper han at Hareide fortsetter å følge ham på banen i Tippeligaen.