Olympiadens minst leste spalte, Smørebuss for tog, gir seg ikke:

Er du goofy, klar for siste run eller er du rett og slett smooth?

I tillegg noen ord om OL i Allah dog med profetbytt.

FANTASTISKE BRÅTEN: Øystein Bråten fra Torpo vant gull i slopestyle og vi jubler med ham og resten av nasjonen selv om vi ikke skjønner særlig mye av fagspråket som kommentatorer og reportere bruker for å fortelle oss gæmliser at Bråten er smooth eller er han goofy? Okke som, gullgutt. Foto: NTB Scanpix.
FANTASTISKE BRÅTEN: Øystein Bråten fra Torpo vant gull i slopestyle og vi jubler med ham og resten av nasjonen selv om vi ikke skjønner særlig mye av fagspråket som kommentatorer og reportere bruker for å fortelle oss gæmliser at Bråten er smooth eller er han goofy? Okke som, gullgutt. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Våknet litt goofy i går etter å ha sett «En handelsreisendes død» med en meget kompetent Atle Antonsen som Willy Loman på Nationaltheatret. Her ble det selvsagt pallen for selvbedrag fra Arthur Miller. Tristesse grande.

Men, vi i Smørebuss for tog var også blide fordi duden fra Torpo i Hallingdal, han på 22 år, hadde gitt nasjonen nok et gull, denne gangen i tøffe slopestyle.

Genialt av Øystein Bråten som sammen med broren også hadde gitt oss et godt, tårevått øyeblikk under intervjuet med reporter Gunnhild Toldnes. Sistnevnte en gammel bytrønderkollega fra Dagbladet som utgjør en dyktig duo sammen med TV-funnet Helene Olafsen. Gunnhild er også en sikker vinner når det kommer til å bruke snowboardfolkets stammespråk: «For et første run» som hun sa til klump-i-halsen-Bråten.

Første run! Ja, yes? Vi som nærmere oss siste bokstav i det norske alfabetet, Å jeg ber, skjønner selvsagt særs lite av ordflommen rundt snøbrett, men vi er jo desperate etter få kred og sier at vi elsker idretten, jo, det et er action (heter vel det?). Vi kjenner også Jørgen-duden på Lillehammer som bedriver 360 og backside. Derfor, for å vise at vi henger med har vi i dag, som den eneste publikasjonen på denne siden av herrenes stafettgull (hurra for fristilsgutta) re-skrevet en sang kan synges av full og sår hals, Ja, vi elsker, til snowboardish/her er vår snøbrettversjon:

Yes, we loke this

halfpipecountry

as it slopestyle forth,

stoka, 360, over the water,

with the thousands of runs,

love, love it and dobbelcork

of our father and 720

and the saganight

that switch

cab upon our earth.

And the

backsidenight that lays

1080 upon

our smooth earth.

PS. Denne utgaven av nasjonalsangen må ikke vises til nasjonens cybernasjonalistene, de som skriver som om hver dag er den siste før de blir bakbundet i en moske eller må løpe nakne ute på Holmlia under OL i Allah, klassisk med profetbytte.