- Er du her først og fremst for å hjelpe Emil og Martin til å vinne, Petter?

Fikk overraskende spørsmål på pressekonferansen.

FIKK GÅ: Emil Iversen gratuleres med seieren av Petter Northug i Montreal i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK GÅ: Emil Iversen gratuleres med seieren av Petter Northug i Montreal i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONTREAL (Dagbladet): På den internasjonale pressekonferansen etter parkløpet i Montreal, den andre etappen av Ski Tour Canada, fikk Petter Northug et spørsmål han aldri før har fått. 

Mannen som ledet pressekonferansen syntes Petter slapp Emil Iversen vel lett da Iversen satte inn det avgjørende rykket, og ville vite om Petter først og fremst var i touren som hjelperytter for Iversen og Martin Johnsrud Sundby. - Som du så i dag så bare ga jeg ham den luka. Nå handler det bare om å få den ledertrøya opp til Meråker, for der har de ikke så mange av dem fra før, svarte Petter lett leende.

Holdt igjen Men selv om både spørsmålet og svaret var litt overraskende på de fleste som var tilstede på pressekonferansen, var det ikke så langt unna sannheten likevel.

For da Emil og Petter så at tour-leder Sergej Ustjugov begynte å bli sliten ut på sisterunden, bestemte de seg for å ikke gi ham noe gratis.

- Emil ga meg et blikk der i den bakken før han rykka, og da ville jeg ha Ustjugov i mellom oss, for jeg merka at han var sliten. Jeg ville ikke gå meg rett inn i Emil og ta med meg Ustjugov. Min vurdering var at Ustjugov fikk jage med en sliten kropp før jeg støta meg opp, og da måtte han også slippe, sier Petter. Dagens vinner fikk altså lov av romkamerat Northug å stikke, selv om Northug da visste at etappeseieren etter all sannsynlighet gikk tapt med den vurderingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer