Er du klar for toppidrettsskatt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORINO (Dagbladet):

ETTER FEMMILA i går ba toppidrettssjef

Jarle Aambø både om ydmykhet og mer penger. Norsk toppidrett trenger begge deler. Aambø ga ingen fasit på den norske OL-nedturen. Men han tenkte veldig høyt. I ytterste konsekvens tolket jeg det han sa som at Norge har sovet i

timen, ikke vært ydmyke nok for nytenkning midt oppe i den 14 år lange vinter-suksessen vi har bak oss.

DET BLE LITT rart å høre Aambø si det han sa. Bare ti minutter før hørte jeg nemlig langrennsledelsen snakke om sin oppfatning av årsakene til nedturen. Der handlet det ikke om manglende ydmykhet, men om enkeltårsaker som sykdom og dårlige ski. Og henvisning til fjoråret der Norge gjorde nesten rent bord i langrenns-VM. Og det er interessant å registrere at der langrennsledelsen henviser til fjorårets suksess-oppskrift, snakker toppidrettssjefen om at norsk vinteridrett umerkelig kan ha blitt presset bort fra den nødvendige angrepsposisjonen og over på defensiven. Kanskje har vi vært litt passive, undret Aambø seg.

DET ER IKKE fair å sparke de som ligger nede, sa en av NRKs profiler til meg i går. Det har han selvsagt rett i. Like mye som langrennsfolkene har rett i at de har hatt forbannet uflaks i OL. Og det er ingen grunn til å hånflire av ambisjonene deres. Sju gull er friskt og offensivt. Slik må det være. Likevel, etter tidenes dårligste olympiske femmil, må det være lov å minne om noe Ole Einar Bjørndalen stadig gjentar: -  Det som var bra nok i fjor, holder ikke i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer