<strong>KÅRING:</strong> Therese Johaug er nr. 1 på Dagbladets kåring over Norges 100 beste langrennsløpere i dag (begge kjønn). Nå kan du kjempe om å bli nr. 1 i langrennsmanagerspillet Fantaski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KÅRING: Therese Johaug er nr. 1 på Dagbladets kåring over Norges 100 beste langrennsløpere i dag (begge kjønn). Nå kan du kjempe om å bli nr. 1 i langrennsmanagerspillet Fantaski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladets VM-Fantaski

Er du Norges største langrennsekspert?
20 000 ligger i potten

Therese Johaug er nr. 1 på Dagbladets kåring over Norges 100 beste langrennsløpere i dag. Nå kan du kjempe om å bli nr. 1 i langrennsmanagerspillet Fantaski. Totalt ligger 20 000 kroner i premiepotten. Det er gratis å delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal du bruke pengene dine på Therese Johaug? På Johannes Høsflot Klæbo? Eller klarer du å finne en måte å skvise plass til begge?

Dagbladets og Swix' langrennsmanagerspill Fantaski ruller og går videre, men under VM på ski i Seefeld lanserer vi nå en helt ny konkurranse, en VM-spesial.

Det betyr at selv om du ikke har deltatt i Fantaski hittil denne sesongen, kan du nå starte med blanke ark og være med å kjempe om premiepenger på totalt 20 000 kroner. Topp 10 får alle solide premier. Vinneren får 10 000 kroner alene.

Og er du en av dem som har deltatt hele sesongen? Ja, da kan du både fortsette å kjempe i totalsammendraget og den særegne VM-konkurransen under mesterskapet i Seefeld.

Fantaski kom på markedet i slutten av november da verdenscupsesongen startet, men nå venter altså en enda hetere VM-konkurranse hvor du har frie bytter til hver eneste konkurranse. Her må du sette opp ditt drømmelag til hver VM-øvelse, innenfor budsjettet.

Jokere

Budsjettet du har å rutte med er 130 fiktive millioner. Dyrest er Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo, begge til 20 millioner. Dernest følger Aleksander Bolsjunov (19), Stina Nilsson (19) og Sergej Ustjugov (18,5).

I motsatt ende av skalaen finner du svært billige løpere og røverkjøp som Kristine Stavås Skistad (4,0), Maja Dahlqvist (3,5) og Jonna Sundling (5,0) som alle kan ta VM-medalje på åpningsdistansen.

Prisene ble satt før sesongstart, så her er det flere kupp å velge mellom.

Du skal totalt velge tolv utøvere, seks av hvert kjønn. Du kan maksimalt velge to løpere av hvert kjønn fra én og samme nasjon.

Premiene du kjemper om er som følger:

  • 1. plass: Swix-gavekort på 10 000 kroner
  • 2-5. plass: Swix-gavekort på 2000 kroner
  • 6-7. plass: Swix-gavekort på 1000 kroner
  • 8-10. plass: Smøresett fra Swix

Dagbladet kommer tilbake med tips og analyser som du kan benytte deg av i kampen om sammenlagtseieren eller til å forsøke å slå dine venner og kolleger i kompisligaen dere oppretter.

Her kan du sette opp ditt lag:

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

VM-øvelsene du må huske å bytte laget ditt til er:


Torsdag 21. februar: Sprint kvinner og menn

Lørdag 23. februar: Skiathlon kvinner og menn

Søndag 24. februar: Lagsprint kvinner og menn

Tirsdag 26. februar: 10 km, intervallstart, klassisk - kvinner

Onsdag 27. februar: 15 km, intervallstart, klassisk - ,enn

Torsdag 28. februar: Stafett kvinner

Fredag 1. mars: Stafett menn

Lørdag 2. mars: 30 km fristil kvinner

Søndag 3. mars: 50 km fristil menn

Poengsystemet i Fantaski er som ellers i sesongen, altså likt med fordelingen av verdenscuppoeng. Det betyr at om du har utøveren som vinner, får du 100 poeng, 2. plassen gir 80 poeng, 3. plassen 60 poeng, 4. plassen 50 poeng osv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer