- Er du seriøs?

Ferguson fikk spørsmål han mislikte og avsluttet pressekonferansen. Se målene fra kampen.

Følg kveldens Champions League-kamper i studio kl. 20.45!

(Dagbladet): Engelsk presse er blitt beskyldt for å opptre underdanig i møtene med sir Alex Ferguson, og bare stille de snille spørsmålene for å unngå United-managerens velkjente vrede.

En av dem tok imidlertid mot til seg på pressekonferansen etter 2-2-kampen mot Benfica i går.

- Sir Alex, de to beste lagene i Premier League sliter i Europa denne sesongen, betyr det at nivået har falt?

Spørsmålet kan ikke sies å være bak mål - for det er utvilsomt oppsiktsvekkende at lag nummer én og to i Premier League står i fare for å ryke ut foran den siste gruppespillkampen.

Ferguson synes derimot spørsmålet var malplassert.

- Kan du si det igjen?

- De to beste lagene i Premier League sliter i Europa for øyeblikket....

- Sliter? Takk, sa Ferguson - før han satte opp et hånlig flir og stilte et spørsmål tilbake:

- Er du seriøs?

Så reiste han seg han fra podiet og avsluttet pressekonferansen med følgende ord:

- Vi sliter ikke.

Faktum er uansett at Manchester United har fått uventet store problemer i en gruppe som på forhånd ble betegnet som en av de enkleste noensinne, med Benfica, Basel og Otelul Galati.

Med tap på bortebane mot Basel 7. desember er de faktisk slått ut av gruppespillet - etter å ha nådd tre av de fire siste finalene.

Men under normale omstendigheter skal United fikse ett poeng i Sveits greit, og Ferguson gledet seg i hvert fall over at spillet var langt bedre mot Benfica enn det har vært de siste ukene og månedene.

- Vi skapte masse sjanser og spilte tidvis glimrende fotball. Jeg har ingen problemer med det spillerne leverte. Men sånn er fotballen, den kan være nådeløs, sier han ifølge Reuters.

Da United møtte Basel på Old Trafford tidligere i høst endte det 3-3, etter at de røde ledet 2-0 tidlig i 1. omgang og så ut til å ha punktert kampen. Likevel holdt det på å ende med tap, helt til Ashley Young headet inn utlikningen i siste ordinære minutt.

Etterpå innrømmet Ferguson at de nok hadde tatt for lett på oppgaven.

Den feilen gjør de ikke 7. desember.

- Måten vi kastet bort seieren på sist er en påminnelse når vi reiser til Basel. Vi har en mulighet til å rette på det absurde resultatet på deres bane. Det blir ikke enkelt, men kanskje vil jeg ha noen spillere tilbake, og valgmulighetene mine vil bli flere.

Se alle målene fra tirsdagens Champions League-runde på Dagbladet.no!