OVERRASKET PERRY-FAN: 
Joshua King sier til Dagbladet at han vil prøve å overtale Per Joar Hansen til likevel å lede U21-landslaget i EM i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERRASKET PERRY-FAN: Joshua King sier til Dagbladet at han vil prøve å overtale Per Joar Hansen til likevel å lede U21-landslaget i EM i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Er du sikker? Hvem faen skal lede oss i EM nå?

Joshua King om at Per Joar Hansen går fra U21 til RBK.

(Dagbladet:)  - Er du sikker på det? Hvem faen skal lede oss i EM nå? sier Joshua King og ler, da Dagbladet konfronterer ham med at Per Joar Hansen ikke lenger er U21-trener, men Rosenborgs nye sjef.

- Jeg har fått med meg praten om det, og at det kunne skje, men jeg ble overrasket likevel, sier King til Dagbladet.

20-åringen, som nå er utlånt fra Manchester United til Henning Bergs Blackburn, mener selv han har en del å takke Hansen for. Særlig trekker han fram U21-guttas kamp mot Østerrike i august i år.

- Den kampen hadde jeg egentlig takket nei til å dra på. Jeg ville fokusere på United og å trene der. Men som den sta jævelen han er, så overtalte han meg til å bli med. Og etter den kampen kom jeg meg inn på A-laget, sier King og legger til:

- Hadde jeg ikke blitt med der, ville jeg kanskje ikke fått sjansen på landslaget.

Nå vil han bruke samme taktikk motsatt vei:

- Han er veldig god til å overtale spillere til å møte opp på samlinger og sånt. Kanskje det er min tur til å ringe og overtale ham til å droppe Rosenborg nå da? fleiper Drillo-jokeren fra Romsås.

- Må tenke på seg selv
Samtidig kommer King med en advarsel til Perry:

- Håper bare ikke han legger inn et bud på meg, da! Eller låner hele U21-laget til Rosenborg.

Om han vil lykkes i Trondheim eller ikke, syns Blackburn-spissen det er vanskelig å spå.

- Jeg er ikke riktig person til å spørre om det, for jeg har ikke god peiling på Tippeligaen. Men for meg har han vært en topp trener. Og jeg respekterer avgjørelsen hans. Han er som oss spillere nødt til å tenke på seg selv. Men jeg hadde selvsagt håpet at han skulle fullføre nå når vi først er kommet til EM.

Hvem som bør lede unggutta gjennom mesterskapet i Israel neste år, legger han seg ikke bort i.

- Det der får NFF ta seg av. De vet sikkert hva de gjør. Så får vi bare håpe den som stepper inn gjør en like god jobb som Perry.

- Fint for RBK, ikke for oss
For Freiburg- og U21-backen Vegar Eggen Hedenstad kommer ikke dagens nyhet som noen stor overraskelse.

- Det har kanskje ligget litt i kortene. For oss som er på U21 er ikke dette det kuleste. Vi skulle gjerne hatt Perry med til Israel. På en annen side tror jeg at han vil fylle den RBK-jobben veldig bra. Det er fint for Rosenborg, men ikke så fint for oss. Jeg tror likevel vi skal klare oss bra uten ham, sier han.

- Hva har kjennetegnet ham som U21-trener?

- Han har vært ekstremt tydelig på hva han ønsker seg av oss og omgivelsene. Han stiller store krav til seg selv og de rundt seg.

- Hva legger du i at han er tydelig?

- Måten vi har spilt på. Alle vet hva de skal gjøre til enhver tid. Det er hans fortjeneste, tror jeg. Han er en tydelig og engasjert trener, og jeg tror han han har det som skal til for å få RBK på rett spor. Det vil tiden vise.

- Hvor mye var det hans fortjeneste at dere kvalifiserte dere til EM?

- Det er vanskelig å si, men jeg er overbevist om at han hadde en viktig rolle. Han klarte å samle spillergruppa, og gjorde at vi ble enige om hva vi skulle få til sammen. Jeg tror han har mye av æren.

Stoler på NFF
- Hvis det er tilfelle, så er det spennende for Rosenborg. Han er en dyktig trener, det har han bevist gjennom det han har gjort med U21-laget, og fotballen han har fått oss til å spille, sier Strømsgodset- og U21-spiller Stefan Johansen.

Han har likevel blandede følelser, med tanke på at dette skjer bare et halvt år før EM i Israel:

- Det er litt synd for oss. Men samtidig tror jeg det kommer inn en fullverdig erstatter. Forbundet har nok en plan hvis Perry skriver under for Rosenborg, sier Johansen.

Og utdyper:

- De burde se etter en trener som kan bygge videre. De har fått positive tilbakemeldinger på det som er blitt gjort, og kanskje kommer det inn en som kan løfte oss enda et par hakk. For du blir aldri god nok i fotball.

- IKKE SÅ FINT: Vegar Eggen Hedenstad synes ikke Perry-avgangen er ukas kuleste fotballnyhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- IKKE SÅ FINT: Vegar Eggen Hedenstad synes ikke Perry-avgangen er ukas kuleste fotballnyhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Når det er sagt - Johansen ville egentlig hatt nordlendingen med videre.

- Aller helst skulle jeg likevel ønsket Perry ble med til EM. Han har vært sentral for det som har skjedd med U21-lagets suksess.

- Er du overrasket over at han forlater jobben nå?

- Nei, jeg er ikke det. Fotballen handler om resultater, og resultater har han skapt. Det er derfor vi er i sluttspillet. I tillegg har vi spilt en attraktiv, unorsk type fotball, sier Johansen.

- Hva legger du i det?

- Nei, tidligere har U-landslagene ofte konsentrert seg mer om å forsvare seg enn hva de gjør med ballen. Perry har en filosofi om at hvis vi har ballen mest, så skaper vi også mest. Det er i tråd med moderne, internasjonal tenkning, svarer Johansen.

- Hvordan har han vært som U21-landslagssjef?
    
-Personligheten hans er fantastisk. Han har et smil om munnen bestandig, er i humør når det passer, og alvorlig når han må det. Perry er fantastisk på den balansegangen der, sier midtbanespilleren, og legger til:

- Samtidig er han bestemt. Han vet hva han vil, han vet hvordan han vil ha ting rundt seg, og han stiller krav til omgivelsene. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

IMPONERT:  Stefan Johansen (t.h.) - her i den første av de to jubelkampene mot Frankrike - mener Per Joar Hansens fotball har vært attraktiv og skapende. Foto: Charly Triballeau / AFP / NTB scanpix
IMPONERT: Stefan Johansen (t.h.) - her i den første av de to jubelkampene mot Frankrike - mener Per Joar Hansens fotball har vært attraktiv og skapende. Foto: Charly Triballeau / AFP / NTB scanpix Vis mer