Er du virkelig så rolig, Drillo?

BLACKBURN (Dagbladet): 10 av 20 spillere på gårsdagens Drillos-samling startet på reservebenken i siste Premier League-runde. Verre: Seks av dem er klare valg i Drillos førsteelver. Verst: Tre av dem tilhører backfireren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og som om ikke det er urovekkende nok:

Inkluderer vi Ronny Johnsens minst to uker lange skadeopphold, så er hele backfireren til Drillo for tida ute av sine respektive førstelag.

Og da har vi denne backrekka i tankene: Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen og Stig Inge Bjørnebye.

Legg til keeper Frode Grodås, så ender vi opp med de fem bakerste spillerne på Drillos. Det handler om Drillos viktigste lagdel.

Drillo har i flere uker behandlet benkeproblematikken med stor ro, og høyst udramatiske synspunkter. Men jeg er overbevist om at det er i ferd med å lure seg inn oppriktig bekymring bak de avslappede refleksjonene - selv om vi bare så vidt skriver februar.

  • Fordi Drillo aldri har disponert så mange sentrale spillere uten førstelagsstatus. Det er urovekkende, uansett årstid.
  • Fordi Drillo sikkert har registrert at flere av nøkkelspillerne hans preges mer av reservetilværelsen enn han er villig til å innrømme offentlig.
  • Og fordi konkurransesituasjon i toppklubber som Manchester United, Chelsea og Liverpool er så tøff at det ikke finnes noen garantier for at situasjonen skal forandre seg.

Seinest lørdag gjorde vanligvis så pålitelige Henning Berg et betenkelig svakt innhopp på United. Berg har de siste månedene hatt reservestatus for første gang i sin profesjonelle karriere.

Meningsløs

Tida fram til sommerens VM kan virke lang på en kjølig februardag i Blackburn. Faktum er at den er i ferd med å bli ganske knapp for en del av spillerne.

Først og fremst for Frode Grodås - landslagskapteinen. Men også for Stig Inge Bjørnebye, og til dels Henning Berg. Tore André Flo viser bare i korte glimt Drillos-takter på Chelsea, og Ståle Solbakkens posisjon i Wimbledon virker for tida både håpløs og meningsløs.

Ny sjanse

Grodås får garantert minst en omgang i landskampen mot Frankrike 25. februar. Fordi Drillo er konsekvent i holdningen om at innsatsen på landslaget er overordnet. Grodås har alltid vært god på Drillos - derfor får han en ny sjanse til tross for at han ikke har spilt klubbfotball siden mai i fjor, og sånn sett er diskvalifisert.

Men Grodås har ingen tabber å gå på - og spiller en av sitt fotballlivs viktigste kamper om tre uker.

All fornuft tilsier at både Thomas Myhre og Thomas Gill for tida holder et høyere nivå enn Grodås. Og i Tottenham er han foreløpig reserve for en annen nordmann, Espen Baardsen.

Og bare tre keepere skal til VM...

Avslappet

Grodås, Håland, Berg, Bjørnebye, Solbakken og Tore André Flo er de seks fra todagerssamlingen som både er inne i VM-troppen og ute av førsteelveren på klubblaget. De fire øvrige er inntil videre bare det siste: Gunnar Halle, Bjørn Tore Kvarme, Lars Bohinen og Tore Pedersen.

Tallet er uansett for høyt, og inkluderer så mange sentrale spillere at Drillo neppe er så avslappet som han gir inntrykk av.

<B>ROLIG:</B>Landslagssjef Egil Olsen uttrykker stor ro i forhold til de VM-aktuelle benkesliterne i Premier League.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer