Håndball-EM i Sverige:

Er EM-profilene på mobil-sjekker'n? - Det er neppe noe håp

Dette bruker håndballjentene fritida til: Kafè, tv-serier, leser, kryssord, sover og mobil.

KRYSSORD-DRONNING: Silje Waade blir fotografert på pressetreff på spillerhotellet i Helsingborg. EM-debutanten bruker mye tid på kryssord på fritida på hotellet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRYSSORD-DRONNING: Silje Waade blir fotografert på pressetreff på spillerhotellet i Helsingborg. EM-debutanten bruker mye tid på kryssord på fritida på hotellet.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • Norge - Ungarn, kl. 18.30

HELSINGBORG (Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at de norske håndballjentene har litt fritid mellom alle treningene, lagmøtene og kampene i EM i Sverige.

Både Silje Waade (22), Vilde Ingstad (21) og Marta Tomac (26) er blant landslagets ferskeste - men alle har fått mye spilletid i mesterskapet.

Fritida bruker de på forskjellig vis:

- Det blir en del serier og «mobilscrolling», sier Ingstad til Dagbladet.

- Jeg prøver å lese mest mulig, sier Tomac.

- Jeg har faktisk fått en kryssordbok av mamma i en julekalenderen, sier Waade.

Sjekke-app

Felles for alle tre er også at de er å finne på appen - eller sjekkeappen - HappN. Appen viser brukere som er i din umiddelbare nærhet, og så må du selv trykke «ja» eller «nei» for om du ser på personen som en potensiell match.

Dagbladets EM-reporter i Helsingborg har også en profil på denne appen - og gjorde derfor et rent profesjonelt søk i EM-byen. Der dukket noen av de norske spillerne opp.

LESER MYE: Marte Tomac om livet på spillerhotellet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LESER MYE: Marte Tomac om livet på spillerhotellet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men sjekkeappen blir lite brukt i mesterskap - ifølge spillerne selv.

- Ha-ha, ja, jeg har en profil der, men for min egen del bruker jeg ikke det i mesterskap. Det blir jo mye mobilbruk under EM og da går det i «scrolling». Kanskje sjekker jeg Instagram og «stalker» litt. Det er ofte vi bare blir sittende å «trykke». Det er ikke morsomt en gang, sier Ingstad og ler.

Silje Waade forteller:

- Jeg er jo singel, da. Jeg har både HappN og Tinder, men er ikke akkurat en flittig bruker. Jeg har ikke brukt det i Sverige, men jeg skal aldri si aldri, sier Waade til Dagbladet med et smil.

Hun legger til:

- Mobilen blir mye brukt. Det er en fin måte å koble helt av, og få tankene over på noe annet, sier 22-åringen fra Byåsen.

Marta Tomac forteller:

- Jeg har noen profiler, men bruker det ikke. Jeg har likt én på Tinder, men det var en kompis. Jeg er veldig lite aktiv, så det er neppe noe håp der, sier Tomac lattermildt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Kryssord

- Så hva gjør dere, spillerne, når dere har fri på spillerhotellet?

- I dag (mandag) skal jeg møte faren min - også går vi rundt i byen. Det er viktig å komme seg ut litt. Ellers bor jeg på rom med Stine Skogrand. Vi har akkurat startet å se Westworld (HBO-serie). Den var litt merkelig i starten, men nå er det blitt ganske interessant. Veldig kult! sier Waade.

Hun forteller videre:

- Også har jeg fått pakkekalender av mamma. En av de første dagene her fikk jeg kryssordbok. Jeg tenkte: «Hva? Jeg er ikke akkurat et kryssordmenneske», men det er faktisk noe av det vi har brukt mest tid på her på hotellet. Jeg har ligget på senga og løst kryssord. Det hadde jeg aldri trodd før EM, sier Silje Waade.

Lagvenninnene forteller videre:

- Vi er litt på kafeer, noen shopper litt. Jeg leser en del, mens noen bare slapper av på rommet, sier Marta Tomac.

- Nå er det en del som har foreldre, venner og kjærester her. Da er vi litt med dem, sier Camilla Herrem (30) til Dagbladet.

FRIENDS-FAN: Vilde Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRIENDS-FAN: Vilde Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva gjør vi på hotellet? Hm. Vi kikker mye på serier, eller går tur ute. Vi kan gå på kafè eller på shopping. Noen sover også litt på dagen. Det er forferdelig mye scrolling på mobiltelefonen. Nå har jeg startet å se på Friends (Venner for livet), sier Vilde Ingstad-

- Friends for første gang?

- Ja, he-he. Jeg har faktisk aldri sett Friends før, sier Esbjerg-spilleren.

Norge møter Ungarn i kveld klokka 18.30. Kampen vises på TV3.

Hovedrunden:
Norge330068-626
Romania320172-614
Danmark320176-704
Russland310264-692
Tsjekkia310280-812
Ungarn300362-790