Er en av disse den neste Ronaldo?

Vi speidet etter talenter på Madeira.

FUNCHAL, MADEIRA (Dagbladet.no): - Alle barna her ønsker å bli den neste Ronaldo, sier Duartej (32) og smiler mens han lar blikket gli over kunstgressbanen som ligger langs en bratt bakke, høyt oppe mellom to åskammer utafor sentrum av Madeiras hovedstad.

Klubben Andorinha har fått nytt dekke siden den gangen Cristiano Ronaldo meldte seg inn i her som liten gutt. Dette var første stopp for Manchester United-stjerna, banen ligger en kilometer fra barndomshjemmet og faren hans jobbet som lagleder her.

Hver dag er det turister eller journalister i området for å se seg rundt, men det eneste som forteller at Ronaldo en gang har spilt her, er et slitent, gammelt lagbilde på en korktavle i klubbens cafè.

- Det kommer masse unger hit som tror de skal bli gode bare fordi dette var Ronaldos første klubb, forteller Duartej og rister på hodet.

Kopierer helten

Innflytelsen er tydelig. Du kan se det allerede på de minste barna, bevegelsene ligner Cristiano Ronaldos, holdningene er de samme og tilløpene før frisparkene er en eksakt kopi.

Barna ser triksene han gjør på tv eller nettet og så går de ut på løkka og gjør sitt ytterste for å etterlikne.

- Er det sant, trikser han med rumpa?, spør Milton (12) med store øyne. Og så prøver han å gjøre det samme - uten særlig hell. Med litt trening, får han det nok til han også.

Er en av disse den neste Ronaldo?

Den mørkhårede lille gutten har åpenbart en teknikk som overgår de fleste gutter på hans alder. Representaner fra fotballakademiene til Benfica og Sporting Lisboa er ute på øya med jevne mellomrom for å lete etter talenter, og Milton er en de holder et ekstra godt øye med.

- Han er en spiller som har mulighet til å nå et høyt nivå, han kan bli den neste Ronaldo, men da skal mye klaffe, sier Duartej og klapper Milton på hodet. Gutten rister på hodet og blir brydd av oppmerksomheten.

Skal til Manchester

Sammen med lagkameratene på Andorinha, har Milton blitt invitert til et treningsopphold med Manchester Uniteds jevngamle gutter og nå trenes det hardt før turen til England i juli.

- Klarer du dette? spør Milton og gir Dagbladet.no en leksjon i finter og triks som knapt var oppfunnet for ti år siden.

- Jeg håper å kunne spille i en profesjonell klubb en dag, forteller 12-åringen.

Da Ronaldo var på hans alder, var han allerede plukket opp av Sporting Lisboa. Så gjenstår det å se med Milton og lagkameratene.

Han vet i alle fall hvordan man behandler en fotball.