Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er en vinner om han ikke tråkker i et nytt hull

Ferierende kusk Thor Borg tar telefonen i solsengen på Kanariøyene. Han er kjapp i svaret. Han er sikker på at Perfect Crown er en vinner i V65-5 på Bjerke onsdag.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

(Dagbladet.no): Thor Borg var mildt sagt forbannet, for å si det forsiktig, etter tapet med storfavoritten Perfect Crown sist på Bjerke.

- Banen var under enhver kritikk. Den var hard og ujevn og full av hull. Min hest ble felt av banen da han tråkket i et av disse hullene på den siste langsiden. Da var han på vei fremover i stor fart, og hadde ikke galoppen kommet, da han tråkket i hullet i banen er jeg sikker på at vi hadde vunnet, sier Thor Borg til dagbladet.no.

- Perfect Crown er ikke glad i harde baner. Men han er ikke usikker og kan veldig mye.

- Feilfritt er han en vinner, for kapasitetsmessig er han overlegen, sier en ferierende Thor Borg.

Rolf Mangelrød trener og eier Perfect Crown. Han har fire hester oppstallet hos Lars Magne Søvik på Ulleren Gård utenfor Larvik.

- Foruten Perfect Crown har jeg også Enjoy The Dance, The Seeker og Prime, en fireårig bror til Enjoy The Dance.

- Perfect Crown ser meget fin ut i trening. Synd med banen sist, men jeg tror på seier denne gangen om banen er i bedre forfatning, sier treneren.

OVERLEGENT BEST. Perfect Crown er en vinner. Værmeldingen gir banemesteren et pusterom. Foto: HESTEGUIDEN.COM
OVERLEGENT BEST. Perfect Crown er en vinner. Værmeldingen gir banemesteren et pusterom. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Perfect Crown slet tidligere litt med helsen. Han var plaget med ømme koder og knær til tider, siden han er en storvokst hest. Nå har kroppen begynt å sette seg mer, og plagene er blitt mindre. Kapasitetsmessig er han veldig bra, og jeg tror på en topplassering, røper Rolf Mangelrød.

- Det vitner litt om kapasitet når han travet 1.14 fra dødens på Forus i fjor, det sier sitt.

Endelig Cecena Ås?

Alexander Heisholt opplevde å bli pappa midt under V75-kjøringen på Forus i helgen. I stedet for å være på fødestua satt Alex i banen og kjørte Fjelleld.

- Var det en feilberegning, Alexander Heisholt?

- He he, neida, det var ikke helt uventet. Jeg var der jeg skulle være jeg.

- Er Cecena Ås en vinner i V65-finalen?

- Han er ute mot noen spesialsprintere, i første rekke Hannibal K. Men om han oppfører seg som han har gjort i de to siste løpene ser jeg lyst på det. Vi har kjørt bare til slutt i de to løpene. Jeg vil ikke være med på noe startrush, men håper å få gli frem etter hvert og deretter å trykke opp farten.

Jeg lar hesten bestemme farten selv og håper han ikke skal bli for stri. Men jeg har vært godt fornøyd med ham i de to startene hvor avslutningene har vært av beste merke. Han er en allrounder som duger på alle distanser.

- Jeg sitter bak den beste hesten.

Men jeg er ikke sikker på om han har farten i beina ennå, sier han om Cecena Ås som kun tapte for Lill Adolf sist etter en solid sisterunde.

Cecena Ås har ikke vunnet løp på to år. Han var ungheststjernen som sjokkvant i Elitloppshelgen på Solvalla til over 250 i odds. Onsdag kan det bli en etterlengtet seier etter sykdomsavbrekk og stang ut.

Alexander Heisholts vurdering av egne oppsitt:

Get Va Bene (V65-1) er kun en premiesjanse. Kapoline (V65-2) er mer enn god nok, om hun har dagen. Tramper hun bare rett og kommer fint i gang er hun en outsider. Begynner hun å galoppere og kakler av gårde blir det bare tull. Da er løpet spolert. Hun er en litt spesiell dame og kjemper langt fremme, om hun klarer å slappe av, sier Alexander Heisholt.

NYE LAURBÆR PÅ GANG. Cecena Ås har slitt med helsa. Men nå løsner det for hingsten og Alexander Heisholt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media