Er engelske keepere for dumme?

Lehmann ber dem gå på skolen.

(Dagbladet.no): Arsenals veterankeeper Jens Lehmann er ikke kjent for å gå stille i dørene. Nå er han på vei bort fra londonklubben, men fyrer gjerne av noen salver før han forlater England.

Tidligere i sesongen har han levert skarp kritikk av keeperkonkurrent Manuel Almunia, nå er det hele den engelske keeperstanden han tar et oppgjør med.

Engelskmennene liker å tro de i tidligere tider var keeperkjempenes hjemland. Det er i følge tyske Lehmann bare en myte.

- Det tror de i alle land. I Tyskland tror de det, i Spania tror de det, og i Italia er de veldig stolte av keeperne sine, sier Lehmann til Daily Mail.

Trenger skolegang

Bare seks av 20 klubber i Premier League hadde engelske førstekeepere i sesongen som akkurat ble avsluttet. 38-åringen tror de engelske sisteskansene rett og slett ikke har hjerne til å dominere Premier League.

- Det hender at målvakter ikke går lenge nok på skolen her. Når man står i mål må man være veldig konsentrert i 90 - 150 minutter av gangen, fortalte han Daily Mail.

- Den beste måten å oppnå dette på er skolegang med akademisk fokus. Slutter man på skolen som 16-åring så mister man det.

TULLBALL:Arsenals Jens Lehmann sier det er en myte at England har fått fram verdens beste keepere. Foto: SCANPIX
TULLBALL:Arsenals Jens Lehmann sier det er en myte at England har fått fram verdens beste keepere. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er nok hvorfor utenlandske keepere kommer hit, jeg kjenner noen av dem, og de er smarte folk, sier Lehmann.

Forlater England

Han trekker fram spillere som Petr Cech og Edwin van der Sar som eksempler på tenkende keepere både på og utenfor banen.

Veteranen ligger an til å bli Tysklands førstevalg i EM, men forlater etter all sannsynlighet England i løpet av sommeren.

Er engelske keepere for dumme?
SKOLEBENKEN?</B> Lehmann har fått mye tid til å tenke på både fotball og annet denne sesongen, etter at Manuel Almunia tok over i Arsenal-buret.