- Er ennå ikke i formen der jeg kan si «ingen kan slå meg»

Showmannen Bolt tør ikke være helt seg selv.

SPILL FOR GALLERIET: Det nærmeste Usain Bolt kom å feire seier og banerekord på Bislett, var å møte opp i VIP-teltet for å spille noen plater for syns skyld. Den lynraske jamaicaneren holder nemlig igjen til han føler han har full kontroll. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN /NTB scanpix
SPILL FOR GALLERIET: Det nærmeste Usain Bolt kom å feire seier og banerekord på Bislett, var å møte opp i VIP-teltet for å spille noen plater for syns skyld. Den lynraske jamaicaneren holder nemlig igjen til han føler han har full kontroll. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN /NTB scanpixVis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Usain Bolt (25) ga Bislett-publikummet valuta for pengene i form av den raskeste 100 meteren i lovlig vind på norsk jord noensinne.

Likevel var det en noe nedtonet utgave av showmannen som for fire år siden ga en samlet friidrettsverden hakeslepp ved å klokke inn på 9,69 med åpen lisse og armene i seierspositur fra 80 meter og inn under 100 meter-finalen i Beijing-OL etter en oppladning som besto av å sove til langt på dag med påfølgende nuggets-lunsj på McDonald's.

Fjorårets VM-finale i Daegu viste at selv ikke den beste er ufeilbarlig da Bolt spratt opp av startblokkene før startskuddet gikk og ble disket i et av de største antiklimaksene i internasjonal friidrett noensinne.

Mer seriøs Etter å ha stormet inn på 9,79 på Bislett - den nest beste tiden i år - gir han tydelig uttrykk for at han ikke har tenkt til å slappe av og slurve med detaljene når de to individuelle gullmedaljene fra 2008 skal forsvares i London.

- Jeg har blitt mer seriøs, men det er hovedsaklig denne sesongen. Jeg vil bare gjøre alt riktig, og når jeg har gjort det, kan jeg slappe av og være meg selv igjen. Akkurat nå er det imidlertid en del ting som jeg må jobbe med før jeg har kontroll, sier Bolt.

- Du må gi folk det vil ha, men vanligvis er jeg mye mer tullete og byr på meg selv mer overfor publikum. Det er fortsatt litt ablegøyer under oppvarming og på start, men jeg fokuserer mer på starten og tenker mer på arbeidsoppgavene ved å fortelle meg selv hva jeg må gjøre. Det handler om gjennomføring. For meg handler det om å gi folk det vil ha, men viktigere er det å fokusere også på det jeg skal gjør, fortsetter han, før han legger til:

- Jeg er ennå ikke i den formen der jeg kan si «ingen kan slå meg». Jeg svikter stadig litt i startene mine. Jeg kan ikke klage, men gjennomføringen var på ingen måte perfekt.

Tennes av konkurranse Da Bolt ble diskvalifisert i Sør-Korea, åpnet muligheten seg for landsmannen og treningskameraten Yohan Blake. Nå akter han å bevise at Blake sitter på 100 meter-tronen bare fordi Bolt tjuvstartet. I det jamaicanske OL-uttaket seinere i måneden står de på samme startstrek for første gang siden Daegu. 

- Du har møtt de mange av dine største rivaler foran OL, men ennå gjenstår å møte Yohan Blake. Hvilke forventninger har du til det jamaicanske OL-uttaket?

- Forventninger? Jeg forventer å vinne, og det er egentlig det, sier Bolt til Dagbladet og slenger på en selvsikker latter om stevnet Blake tidligere i år mente holder et høyere nivå enn OL.

- Så du føler du har kontroll på alle konkurrentene dine?

- Jeg har ingen under kontroll. Jeg kan bare være min egen herre. Uansett: Jeg ser fram til hver eneste konkurranse, og jeg har sagt i årevis at jeg tennes og vokser på konkurransen. Det er det jeg ser fram til. Hadde det ikke vært konkurranse, hadde det bare blitt kjedelig. Jeg ser fram til å møte store atleter, at at nye konkurrenter kommer opp og fram - noe som viser at løp er vanskelig å vinne. Da beviser du nemlig at du er en sann mester, sier 25-åringen til Dagbladet.

Lover Bislett-retur Grytidlig fredag morgen forlot Bolt Norge for denne gang. Det eneste hobby-DJ-en tillot seg av utskeielser, var å snurre noen plater i VIP-teltet på festen etter stevnet, noe han var pålagt. Han nærmest garanterer at han returnerer neste år.

- Ja, jeg kommer definitivt tilbake, sier Bolt, før han tar forbehold om at det må passe med programmet hans og at treneren hans også har sitt å si.

Men før den tid, er det OL som gjelder, og Bolt blir nærmest fornærmet når han får spørsmålet om han kan kopiere de tre gull og tre verdensrekorder, som ble uttellingen i Beijing.

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen sier det. For meg er alt mulig. Nøkkelen å komme i storform, å løpe like rask som jeg pleier å løpe. Er gjennomføringen god, er alt mulig. Jeg kommer til å løpe fort, og jeg ser fram til å komme i form.  Så får folk mene det de vil, sier Bolt, som reagerer likedan når han får spørsmål om det er mulig å løpe ned på 9,4-tallet:

- 9,4? Alt mulig. Mange sa at ingen kunne løpe 9,6 og 9,5 heller, men jeg motbeviste det, sier han etter å ha løpt under ti blank for 28. gang på 32 100 meter-starter.

Satser mot 2014 Uansett utfall i London: Bolt lover at OL i 2012 ikke blir hans siste leker.

- Nei, nei. Jeg kommer til å reise til Brasil - Brazil, Copacabana, nærmest hveser en forventningsfull jamaicaner.