Er Falcao to år eldre enn hva spilleren selv hevder?

Det mener colombiansk tv-stasjon.

27 ELLER 29? Radamel Falcao kan være i trøbbel etter at en colombiansk tv-stasjon har funnet dokumenter som viser at spilleren er to år eldre enn hva som er antatt. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
27 ELLER 29? Radamel Falcao kan være i trøbbel etter at en colombiansk tv-stasjon har funnet dokumenter som viser at spilleren er to år eldre enn hva som er antatt. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Er Monacos nysignering Radamel Falcao to år eldre enn først antatt?

Det spørsmålet stiller nok den franske klubben seg etter rapporter om at stjernespilleren skal være 29 år, og ikke 27 år slik det står på FIFAs offisielle registrering.

Det er den colombianske tv-stasjonen Noticias Uno som i forgårs hadde et innslag hvor spørsmålet ble stilt. Tv-stasjonen har fått tilgang til dokumenter som viser at spissen er født 10. februar 1984, og ikke 10. februar 1986.

Falcao skal også ha gått på grunnskole i Colombia som femåring, på en skole som ikke eksisterte i 1991 da han etter de offisielle papirene skal ha vært fem år gammel. I tillegg er det skole-dokumenter som viser at han ble født i San Martin, og ikke i Bogota, sammen med et bilde av det som skal være en fem år gammel Radamel Falcao. Dokumentene kan du se på Daily Mail.

Misforståelse Faren til Falcao hevder det hele er en misforståelse, og at sønnen er 27 år gammel. Reportere har også klart å få tak i bestemora, som bekrefter at han er født 10. februar, men som har vanskelig for å huske hvilket år.

Falcao kom fra Atletico Madrid til Monaco for rundt 470 millioner norske kroner. Av prinsipp skal Falcao ha en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate klubben i løpet av det første året, skriver spanske AS.

Verken Falcao eller Monaco har kommentert beskyldningene.