Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er ferdig etterforsket i Gunnarsson-saken

Statsadvokaten har innstillingen klar i løpet av oktober.

FÅR DEN IKKE I RETUR EN GANG TIL: Politiadvokat Morten Stene har innstilt på tiltaler i Gunnarsson-saken. Nå venter både Stene og alle andre involverte på om statsadvokaten er enig med ham. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
FÅR DEN IKKE I RETUR EN GANG TIL: Politiadvokat Morten Stene har innstilt på tiltaler i Gunnarsson-saken. Nå venter både Stene og alle andre involverte på om statsadvokaten er enig med ham. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga har allerede fått konsekvenser for Stabæks Erik Loe og Vålerengas Truls Haakonsen.

Begge de to fotball-lederne er nå ute av sine respektive klubber, mens Stabæks sportslige leder Inge Andre Olsen fortsatt fungerer i jobben.

Nå venter de alle tre på om statsadvokaten vil holde dem strafferettslig ansvarlig for det politiet mener er grov økonomisk utroskap.

Innstilling klar innen 1. november
Statsadvokat Torunn Gran fikk saken oversendt fra politiet i Asker og Bærum 1. oktober, og sier følgende om når hun ser for seg å ha innstillingen sin klar:

- Våre vurderinger og avgjørelser tar vanligvis en måneds tid fra vi får saken, jeg kan ikke være mer konkret enn det, forteller Gran til Dagbladet.

Ikke mer etterforsking
Første gang Gran fikk saken fra Asker og Bærum sendte hun den tilbake med beskjed om ytterligere etterforskning. Det blir etter det Dagbladet erfarer ikke aktuelt nå.

- Jeg har ingen oppfatning om det, men vi pleier jo ikke gjøre det gang på gang på gang.

- På generell basis kan jeg si at saken bør være ferdig etterforsket nå, sier Gran til Dagbladet.

Politiet mener Vålerenga og Stabæk svindlet franske Nancy da Gunnarsson ble solgt til Vålerenga for én million kroner i fjor høst. Rosenborg hadde på samme tidspunkt tilbudt Stabæk mer penger for Gunnarsson, men samtidig betalte Vålerenga fire millioner kroner for en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel.

Dermed ble beløpet Stabæk skulle betale Nancy videresalgskompensasjon for, kunstig lavt.

Veigar Páll Gunnarsson er nå tilbake i Stabæk. Denne gangen gikk han gratis mellom de to klubbene.