Er Frankrike utgått på dato?

I kveld må Zidane & co bevise at de fortsatt duger.

(Dagbladet.no): Frankrike dro til Tyskland med kun ett mål for øyet: Å stå igjen som verdensmester 9. juli.

Det kan de selvsagt fortsatt bli.

Men etter skuffende 0-0 mot Sveits i åpningskampen har det franske folket allerede begynt å tvile på det aldrende mannskapet til Raymond Domenech.

I kveld møter franskmennene Sør-Korea - og en presset Domenech vet inderlig godt at kun seier er godt nok. En forutsetning er i så fall at de gjør noe de ikke har gjort på 2899 dager: Scorer mål i en VM-kamp.

- Vårt mål er enkelt: Å få ballen i mål. Det er vanskelig å si hvorfor vi ikke har scoret. Jeg har ingen trylleformel, men det er for tidlig å dømme Thierry (Henry), sier Domenech.

- Se på Figo!

Det samme mener han er tilfellet med flere av stjernene som etter hvert har nådd en godt voksen alder. Er de blitt for treige, for langsomme og for mette?

Nei, mener Domenech.

FOR GAMLE? Zinedine Zidane & co begynner å trekke på åra, men landslagstrener Raymond Domenech har ståltro på at de aldrende stjernene fortsatt har det som kreves. Foto: AP
FOR GAMLE? Zinedine Zidane & co begynner å trekke på åra, men landslagstrener Raymond Domenech har ståltro på at de aldrende stjernene fortsatt har det som kreves. Foto: AP Vis mer

- Det er sant at vi har noen erfarne spillere, men se på Luis Figo. Jeg så ham mot Iran, han er 34 år og virket pigg nok, spør du meg. Erfaringen, modenheten og teknikken veier opp for den høye alderen, sier Domenech.

Etter kampen mot Sveits ba Zinedine Zidane om et møte med én sak på agendaen: Å vrake 4-2-3-1-oppstillingen, slik at Henry ikke blir ensom på topp. I tillegg ønsker han å få inn David Trezeguet fra start.

Om Zidane får viljen sin gjenstår å se.

Undervurderer ikke Frankrike

Sør-Koreas trener Dick Advocaat skal uansett ikke beskyldes for å grue seg til det han har i vente. Laget hans slo Togo 2-1 i den første kampen, og de fleste venter at det blir atskillig tøffere i kveld.

Advocaat er ikke blant dem.

- Jeg tror denne kampen vil bli enklere for oss enn den første kampen, fordi alle forventer at de vil vinne komfortabelt - og understreker for ordens skyld at Sør-Korea ikke undervurderer Frankrike...

- Det kommer ikke til å skje. De har så mange dyktige individualister i laget sitt. Er de i form, er de for gode for oss. Men alt er mulig i fotball, og vi skal gjøre alt for å stelle i stand trøbbel, sier han.

<B>PRESSET:</B> Scorer ikke Frankrike mot Sør-Korea i kveld heller, kan trener Raymond Domenech vente seg totalslakt i franske aviser i morgen.