Er gravid, men vil likevel gå mot Johaug & Co i verdenscupåpninga

- Nå vet jeg hvordan der er for menn som begynner å få ølmage.

VENTER BARN: Den finske langrennsløperen Aino-Kaisa Saarinen venter barn til våren, men vil likevel gå verdenscup denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Den finske langrennsløperen Aino-Kaisa Saarinen venter barn til våren, men vil likevel gå verdenscup denne sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er virkelig babyboom i langrennsverden om dagen.

Katja Visnar og Ola Vigen Hattestad venter barn hvilken dag som helst, noe som gjør at Hattestad dropper verdenscupåninga i Finland til helga.

Marit Bjørgen venter barn i desember, og også den amerikanske sprinteren Kikkan Rendall blir borte fra langrennssirkuset en god stund siden hun er gravid.

Går til helga Finske Aino-Kaisa Saarinen er også gravid. Men hun nekter å legge stavene fra seg med det aller første.

Hun tenker å gå verdenscupåpninga på hjemmebane til helga - så lenge formen tillater det.

Barnet er ventet til våren, og 36-åringen har planer om å være med i verdenscupen fram til jul. Men hun ser at det kan bli vanskelig.

- Magen kommer nok til å være så stor da at den kan bli vanskelig å konkurrere, sier finnen med fire OL-medaljer.

Også Marit Bjørgen konkurrerte mens hun var gravid. I juni gikk hun og resten av langrennseliten et showrenn på Aker Brygge.

Der gikk langrennsdronninga på trynet, og har avslørt i etterkant at hun var redd at det hadde gått galt med barnet.

Ølmage Saarinen merker også at fokuset har begynt å endre seg noe.

- Før en konkurranse forrige helg satt jeg og så på stellevesker på nettet. Tankene mine var et helt annet sted enn på løpet. Men det er artig å gå på ski nå, og det kjennes nesten ut som om jeg nyter det mer nå enn tidligere, forteller Saarinen til finske Ilta Sanomat.

I helgen var det finsk sesongåpning, der Saarinen blant annet kom på en sjetteplass på ti kilometer.

- Magen begynner virkelig å synes. Nå vet jeg hvordan der er for menn som begynner å få ølmage, spøker Saarinen.

- Jeg har gått opp to kilo, og magen vokser fort. For noen uker siden merket jeg at en av vinterjakkene mine ikke passet lenger, og jeg måtte virkelig kjempe for å få igjen glidlåsen. Først trodde jeg at det var noen andre sin jakke, og at jeg hadde tatt feil, men det var min, forteller 36-åringen til den finske avisa.

Raskt tilbake Både Bjørgen og Saarinen har begge store planer om å fortsette langrennskarrieren etter fødselen, noe Charlotte Kalla tror ikke hun hadde greid.

- Jeg har alltid tenkt at om jeg blir mamma, så er karrieren over, avslørte den svenske skidronninga i helga.

Aino-Kaisa Saarinen forteller at hun tenker å komme seg kjapt tilbake i trening etter fødselen, og skal satse for fullt fram mot ski-VM i 2017 - som holdes i finske Lahti.