- Er han blitt sprø, eller hva?

Leeds\' ekskaptein slaktes av sjef og kollega.

(Dagbladet.no): Om begrepet krisestemning noen gang skal brukes om en fotballklubb, er det nå: om Tore André Flos Leeds United Association Football Club (LUAFC).

Den tidligere storklubben ligger i øyeblikket i bunn av det som tilsvarer norsk 1. divisjon, og en presset klubbformann Ken Bates tyr til ufinheter når han legger skylda på forgjenger Melvyn Levi.

- Det er så mange ting som går galt, og det hele ser ut til å balle på seg. Klubben gjennomgår sannsynligvis sin verste periode noensinne, og det ser ikke bra ut for øyeblikket, konstaterer Flos spisskollega Ian Moore for BBC.

Kapteinen vil stikke

Eks-formann Levi har nå saksøkt Bates, som også beskyldes for å bruke «nazispråk». Men dette er ikke den eneste åpne krangelen som utspiller seg i LUAFC for tida.

Klubbkaptein Kevin Nicholls vil nemlig stikke tilbake til sin gamle klubb, Luton, som ligger på noe tryggere grunn - fire plasser og fem poeng over Leeds på tabellen.

- Han var denne klubbens kaptein. Jeg forventer at han jobber videre sammen med oss andre, for å komme ut av denne sumpa, og ikke at han stikker av. Dette skuffer meg voldsomt, sier manager Dennis Wise til BBC.Opprinnelig ønsket 28-åringen å stikke med en gang, på lån, for å hjelpe en av Leeds\' konkurrenter i sesonginnspurten. Wise synes ikke overraskende at det er en dårlig idé.

- Er han blitt sprø?

- ER HAN BLITT SPRØ? Det spør manager Dennis Wise (t.v.) og spiss Ian Moore om, fordi klubbens kaptein vil stikke fra Leeds til en av konkurrentene i bunnstriden, Luton. Foto: GARETH COPLEY/PA/SCANPIX OG IAN HODGSON/REUTERS/SCANPIX
- ER HAN BLITT SPRØ? Det spør manager Dennis Wise (t.v.) og spiss Ian Moore om, fordi klubbens kaptein vil stikke fra Leeds til en av konkurrentene i bunnstriden, Luton. Foto: GARETH COPLEY/PA/SCANPIX OG IAN HODGSON/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vi vil ha pengene våre tilbake. Tror de jeg er gal, og at jeg vil la ham gå til Luton resten av sesongen? Er han blitt sprø, eller hva? spør en fortvilet sjef.

- Dette er hva jeg har å stri med. Bra, ikke sant? sukker han.

Også spissen Ian Moore er sterkt kritisk til midtbanespiller Nicholls, som ankom Leeds fra Luton i sommer, og som siden har slitt mye med skader.

- Hvis ikke kapteinen drar i samme retning som resten av laget, er du i kjempetrøbbel. Jeg har aldri vært borti noe lignende. For kapteinen er en del av oppgaven å virke samlende for spillerne, sier Moore.

- Timingen kunne heller ikke vært verre, ettersom Luton er i bunnstriden sammen med oss, legger han til.