Er han fotballens største lykketroll?

Brann-reserve Joakim Sjöhage.

BERGEN (Dagbladet.no): 21 år gamle Joakim Sjöhage vil trolig skrive skandinavisk fotballhistorie om han får den ene kampen han mangler på å ta gull. For det er ikke bare Brann som har ventet lenge på gullmedaljen. I Borås, like øst for Göteborg, måtte de vente hele 45 år, på tittelen.

- To sånne gull må vel være historiske. I Elfsborg var det litt annerledes. Da kom det i siste kampen der vi vant med ett mål, forteller Sjöhage om gullet han tok i fjor.

Svensken erkjenner at tiden i Brann ikke bare har vært enkel.

- Jeg gikk fra Sveriges beste lag til Norges beste lag. Selv om jeg spilte mye i Elfsborg, så er dette en stor utfordring. Det er veldig stor forskjell på norsk og svensk fotball. Her i Norge er det mer som i Premier League der ballen går kjapt fra 16-meter til 16-meter. I Elfsborg kunne vi holde ballen i laget i 15-20-trekk. Det tar litt tid å komme seg inn i spillesystemet, mener Sjöhage.

Takker for Mjeldes løfte

Svensken er ikke den eneste i Branns A-stall som trenger mer spilletid for å få gullmedaljen av Norges Fotballforbund, der minimumskravet settes ved tre seriekamper.

Reservekeeper Johan Thorbjørnsen har vært på banen i to, mens midtstopper Knut Walde bare har vært i aksjon én gang.

Mons Ivar Mjelde går langt i å love sine gulløse benkeslitere minuttene de trenger mot Viking og/eller Tromsø.

GULLGROSSIST: I fjor var Joakim Sjöhage med på å ta Elfsborgs første gull på 45 år. I år gjør han det med Brann - som «bare» har ventet i 44 år. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET
GULLGROSSIST: I fjor var Joakim Sjöhage med på å ta Elfsborgs første gull på 45 år. I år gjør han det med Brann - som «bare» har ventet i 44 år. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET Vis mer

- Jeg tror det er god personalpolitikk å gi de spillerne som mangler kamper for medalje spilletid. Men vi får se hvor mye tid det blir. Vi kan få skader på andre spillere også som kan gjøre det vanskelig, sier Brann-treneren.

Løftet fra sjefen mottas med takk av Johan Thorbjørnsen.

- Det er hyggelig, og en fin gest, sier han.

Har bidratt

Men Opdal-reserven bryr seg lite om han får en hel kamp eller bare det ene minuttet som sikrer ham gullmedaljen:

- Jeg har vært litt halvskada i det siste. Så det har ikke så mye å si hvor lenge det blir.

Joakim Sjöhage føler seg delaktig i Branns gull, selv om han har fått spille mindre enn han nok hadde håpet.

- Det er klart at man vil ha medaljen. Jeg har vært her siden i sommer. Selv om jeg ikke har vært så stor del av suksessen, så har jeg trent med disse gutta hver dag. Og vært med å \'pushe\' dem. Så jeg håper på spilletid mot Viking og Tromsø. Det vil også være bra å få med seg inn i vinteroppkjøringen, sier Sjöhage

Er han fotballens største lykketroll?
<B>FÅR LØFTE FRA MJELDE:</B> Johan Thorbjørnsen mangler én seriekamp for å få gullmedalje. Mons Ivar Mjelde mener det er god personalpolitikk å gi ham det.