Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er han ikke hundre prosent innstilt, er det bedre at han prioriterer annerledes

Drillo om Steffen Iversens forfall.

MELDTE FORFALL: Steffen Iversen var med å slå Lyn 4-1 i går kveld. Etter kampen meldte RBK-spissen forfall til landskampen mot Island. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
MELDTE FORFALL: Steffen Iversen var med å slå Lyn 4-1 i går kveld. Etter kampen meldte RBK-spissen forfall til landskampen mot Island. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Steffen Iversen meldte seint i går kveld forfall til landskampen mot Island på lørdag. Landslagssjef Egil Drillo Olsen  snakket med Iversen personlig, og sier han respekterer RBK-spillerens avgjørelse.

- Skulle du ønske han hadde sagt fra tidligere?

- Ja, det kan du kanskje si. Men det tåler vi. Det er jo også litt av den grunn vi tar ut over 20 spillere. Det er veldig sjelden en unngår forfall i det hele tatt, sier Drillo til Dagbladet.

- Jeg har ikke noen kommentar til grunnen. Folk er forskjellige. Han kan ha gode grunner. Det aksepterer jeg. Jeg tar dette til etterretning og bruker ikke mye krefter på dette, Er ikke Steffen hundre prosent innstilt på å være her, så er det bedre at han prioriterer annerledes, sier landslagssjefen.

Aktuell mot Makedonia
Drillo sier samtidig at det kan hende Iversen er aktuell til Makedonia-kampen neste onsdag.

Et av medlemmene i Drillos tankesmie, Trond Sollied, ble i går arbeidsledig. Sollied nevnes stadig som en framtidig landslagssjef, men Drillo vil ikke be forbundet kontakte Sollied.

- Jeg legger meg ikke opp i hvem NFF skal kontakte. Det kunne jeg kanskje gjort om det var noen jeg ville de ikke skulle ringe, sier Drillo.

Drillo ble også spurt om hvordan han vurderer Sollied rent fotballfaglig sammenliknet med for eksempel Ståle Solbakken, som også er en av Drillos tankesmeder.

- Ettersom Trond også er medlem av tankesmia, så vil jeg regne ham som en del av den samme skolen. Jeg håper det kommer en trener som står for en del av de samme prinsippene som vi har satset på her i Norge de siste årene, sier Olsen.

Siste kvalikkamp mot Skottland ble en gedigen opptur for det norske landslaget. Siden den gangen har for eksempel John Carew gått småskadd og sjuk, mens for eksempel Erik Huseklepp ikke har vært i samme form som før Skottland-kampen.

- Det er nesten identisk tropp som sist, så vi bør være bra forberedt. Utfordringen er å finne formspillerne, og det har vi treninger å bruke til. Sånn sett er det et sunnhetstegn at elleveren ikke er sikret, sier Drillo til Dagbladet.

- Mer fart enn Island
Troppen samlet seg i Oslo i dag til første trening før dobbeltkampen som avslutter Norges innsats i VM-kvaliken. Det er flere av landslagsspillerne som har spilt kamper i helga, så Drillo regner ikke med full intensitet før på morgendagens trening.

Han venter også fortsatt spent på den islandske troppen.

- Det er veldig rart at troppen ikke er kommet ennå. Det er sent, sier Drillo.

Uansett islandsk mannskap, tror Drillo han har en nøkkel til ny norsk seier.

- Vi må utnytte de tingene vi er bedre enn dem på. Vi har mer fart enn dem, og det bør bli et viktig våpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling