- Er helt sinnssykt

Magnus Moan (39) var i haugevis av hoppbakker og skiløyper som kombinertløper. Men han har aldri vært på skiflygingsrenn - før nå. - Helt sinnssykt, sier han om prestasjonen til Jarl Magnus Riiber.

PÅ PLASS I VIKERSUND: Magnus Moan. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ PLASS I VIKERSUND: Magnus Moan. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

VIKERSUND (Dagbladet): - Jeg har aldri vært i en skiflygingsbakke «live», sier Moan til Dagbladet.

Vi møter ham i pressesenteret i Vikersund. Halvor Egner Granerud vant hoppturneringa Raw Air og verdenscupen sammenlagt i helga.

Anledningen for en ny opplevelse kunne ikke vært mer perfekt for Moan. Kvinnene hoppet et historisk skiflygingsrenn. Og det tidligere kombinertesset og «Skal vi danse»-deltakeren hadde fri fra jobben som Viaplay-ekspert.

Han påpeker:

- Det var på høy tid at jentene fikk hoppe skiflyging. Det er en selvfølge. De hopper på et teknisk høyt nivå. De har trygghet i måten de hopper på. De har null problemer med å hoppe i de store bakkene.

Moan har OL-gull og VM-gull fra lagkonkurranse i kombinert.

- Hvorfor har du aldri vært på et skiflygingsrenn før?

- Jeg har hatt nok med mitt og prøvd å hoppe langt. Jeg har også prøvd å gå fort på ski. Jeg lekte med tanken om at jeg skulle prøve skiflyging da jeg var aktiv. Men jeg kom aldri dit. Da ble det sånn. Men jeg har sett det mye på TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer