Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er helt sjef i V75

Treneren frykter ingen.

FLYR TIL TET. Beat The Tag er en tre-åring i rivende utvikling. Lørdag skal han og Vidar Hop bestemme alt i V75-2 på Leangen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FLYR TIL TET. Beat The Tag er en tre-åring i rivende utvikling. Lørdag skal han og Vidar Hop bestemme alt i V75-2 på Leangen. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og benytt sjansen til å vinne enorme gevinster på hest!


Storfavoritten Beat The Tag møter til dyst nybehandlet og i perfekt stand foran lørdagens V75-løp på Leangen travbane.

-Han ser riktig fin ut nå, og Vidar Hop som kjører alle treningsjobbene med Beat The Tag har vært svært fornøyd. Og han er kritisk, forteller trener Jan Kristian Waaler (37) til Dagbladet.no.

Hesten er sprøytet i ledd og behandlet med akupunktur. Den samme omgangen fikk Bullchip før kriteriestarten forrige søndag. Og alle som følger med vet hvordan det gikk. Det endte med den tredje strake kriterieseieren for Waaler og Hop. En nærmest uslåelig rekord, og en trygghet for spillerne som satser på Beat The Tag som lørdagsbanker denne gang.

OVernatter på gård

Det har vært spekulert i om overnatting borte for første gang vil gi et negativt utslag på dagsformen for tre-åringen som skal ut mot eldre hester på lørdag. Men også her kan Waaler berolige spillerne.

-Beat The Tag skal ikke stå på gjesteboks på Leangen over natta. Vi tar inn hos Sigjbørn Rishaug på gården hans på Ler, omtrent fire mil fra travbanen, forteller Waaler.

Det gjelder å ha nettverket i orden.

-Hestene forholder seg helt rolig under transporten. Jeg tror dette går riktig bra, forteller Waaler bak rattet på vei til Trøndelag.

Tror på tet

-Jeg hadde ikke valgt å melde ham i løp med voltestart, om jeg var urolig for den startformen. Det er nok løp å velge i, sier Waaler.

-Beat The Tag har startet med omvendt volte, slik som han har på lørdag. Da blåste han rett til tet. Det tror jeg han gjør denne gang også, sier Waaler.

-Jeg frykter egentlig ingen av konkurrentene, sier suksesstreneren.

Hardtrening for Royale

Waaler har også med seg Royale til Leangen. Hoppa skal ut i ulvelag i Josef Kleins Minneløp. Hoppa skuffet i den siste starten.

-Da hadde jeg nok vært for snill med henne i trening. Det har jeg ikke denne gang. Nå har hun fått intervalltreninger så det holder, forteller Waaler.

Men han sier også at han er fornøyd om det blir en tredje eller fjerde plass denne gang.

-Hvis man vurderer å markere for fire hester, synes jeg hun begynner å bli aktuell. Hun står i første spor. Det er litt interessant. Hun har aldri travet i det innerste sporet innledningsvis. Hun har innledet i andre og tredje spor rundt den første svingen. Det blit noen ekstra meter av det. Det pleier også å bli strekk i feltet i den første svingen på Leangen. Men Royale går trange svinger så det koster. Så det skal være mulighet å komme seg ut tidlig, hvis kusken velger det.

Men jeg diskuterer aldri taktikk på forhånd med Vidar Hop. Det ordner han utmerket underveis i løpene, skryter Waaler av sin faste kusk.

Og resultatene forteller det meste om akkurat det samarbeidet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media