- Er her for å kose meg og ha det gøy med gutta boys

Ndure løper uten VM-press.

I STRÅLENDE HUMØR: Jaysuma Ndure (t.h.) og trener Olav Magne Tveitå var begge i godt humør under dagens møte med norsk presse. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
I STRÅLENDE HUMØR: Jaysuma Ndure (t.h.) og trener Olav Magne Tveitå var begge i godt humør under dagens møte med norsk presse. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Jaysuma Ndure var fullstendig knust over å miste 100-meteren tidligere i VM på grunn av en lårskade.

29-åringen er imidlertid friskmeldt til forsøksheatet på 200 meter fredag formiddag. Det merket man - mildt sagt - på humøret hans på dagens pressemøte i VM-byen Moskva.

Ndure smilte og lo, men gjorde sitt beste for å snakke ned forventningene før favorittdistansen.

- Ikke medaljekandidat
Da Dagbladet spør om han kan overgå VM-løpet i Daegu, der han løp inn til en imponerende 4. plass, svarer han forsiktig.

- Vi får se. Jeg skal begynne på fredag, og så tar vi det derfra, sier han.

- Er du medaljekandidat?

- Nei, det er jeg ikke. Jeg er bare her for å kose meg og ha det gøy med gutta boys.

SKUFFA: Jaysuma Ndure var langt nede da det ble klart at han mistet 100-meteren. I dag var humøret langt bedre enn sist. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFA: Jaysuma Ndure var langt nede da det ble klart at han mistet 100-meteren. I dag var humøret langt bedre enn sist. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Føler du ikke noe press i det hele tatt?

- Jeg føler aldri press. Jeg er ikke her for å redde noen, jeg er her for å gjøre jobben min, sier han.

Frykten borte
Ndure fleipet og lo mye under dagens møte med pressen. Det gode humøret skyldes at frykten for å miste hele VM er borte.

- Jeg har trent litt og fått behandlinger siden jeg møtte dere sist for snart en uke siden. Nå blir det 200 meter, så jeg er ikke redd for å miste hele VM lenger. Det var jeg sist vi møttes, sier han.

- Er du god nok til å løpe ned mot personlig rekord?

- Den er på 19,89. Det er veldig fort. Men når jeg kommer i en finale kan alt skje. Jeg er vel ikke helt sikker på å komme til finalen, men sjansen er der. Og når jeg starter her i VM, så betyr ikke det jeg har prestert før i år noe som helst.

Garanti fra treneren
Under OL i fjor bremset Ndure for tidlig på 100-meteren for å spare krefter, men endte opp med å bli slått ut. Han har ingen planer om å begå den samme feilen nå.

- Det betyr at jeg må stå på fra start til mål. Bånn gass er det eneste som gjelder, sier han.

Norskgambierens trener, Olav Magne Tveitå, garanterer for det samme.

- Det kommer aldri til å skje igjen. Jeg vet det. Vi har snakket mye om det, sier han.

Og Tveitå kommer til å be eleven gi alt hele veien i morgen. Hvis Jays tar seg videre fra forsøket blir plasseringen viktig med tanke på motstand og banevalg i en eventuell semifinale.

- Forsøksheatet blir viktig. Allerede der er det kamp om god seeding og gode baner. Det er ikke snakk om å føle seg fram, sier Tveitå.