- Er her for å prate om fotball

Sir Alex avviste Ronaldo-snakk i sesongdebuten.

(Dagbladet.no): Både Manchester United og Liverpool vant sine sesongoppkjøringskamper lørdag, men både Aston Villa og Everton måtte seg slått.

Et straffespark fra Michael Carrick og en heading fra Wayne Rooney sørget for at Manchester United slo Aberdeen 2-0. For 25 år siden ledet Manchester United-manager Sir Alex Ferguson nettopp Aberdeen til seier i Cupvinnercupen.

Journalistene var imidlertid vel så opptatt av å få Fergusons syn på den seneste utviklingen rundt verdens best betalte «slave», Cristiano Ronaldo, og FIFA-president Sepp Blatters uttalelser. De som hadde håpet at den fyrrige skotten ville komme med en bredside mot den nyopererte superstjernen, som ennå ikke har meldt seg til sesongoppkjøring, ble skuffet.

- Nei, vi er her for å prate om fotball, lød Fergusons kontante avvisning ifølge nyhetsbyrået Press Association.

Noen som definitivt ikke tiet var en gruppe Manchester United-supportere som markerte sin avsky over den høyt garsjerte portugiserens uttalelser med et banner med krav om salg av «slaven Ronaldo».

Benayoun matchvinner - Agger tilbake

Det var mindre utenomsportslig oppmerksomhet rundt Liverpools sesongoppkjøringsdebut mot naboene Tranmere Rovers.

Yossi Benayoun scoret det eneste målet da Liverpool vant 1-0 på Prenton Park. Liverpool var klart best i en kamp der Philippe Degen og Diego Cavalieri debuterte.

DOBLET: Wayne Rooney trygget Uniteds ledelse drøye 20 minutter før slutt. Foto: EPA/Scanpix
DOBLET: Wayne Rooney trygget Uniteds ledelse drøye 20 minutter før slutt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Vel så viktig var det at Daniel Agger var tilbake på banen for Liverpool for første gang på ti måneder. Dansken har slitt med et brudd i mellomfotsbeinet og har vært gjennom tre operasjoner i høyrefoten.

- Det viktigste for oss var å se om han holdt, og han hadde ingen problemer. Han blir en velkommen tilvekst i forsvaret, sa Liverpool-manager Rafael Benitez ifølge NTB.

Tap for Everton og Villa

Everton spilte uten førstekeeper Tim Howard og sine afrikanske spillere da det ble 0-1-tap mot sveitsiske Sion. Liverpool-laget virket preget av ferie og skapte få sjanser.

John Carew spilte 2. omgang da Aston Villa tapte 1-2 borte mot Zürich. Carew kunne sendt Villa i ledelsen på stillingen 1-1, men Leoni reddet nordmannens volleyavslutning.

Abdi var dagens mann med to mål for Zürich. Begge kom på straffer. 1-0 ble ordnet allerede etter fire minutter, mens Gabriel Agbonlahor utlignet etter et drøyt kvarter. 11 minutter før slutt scoret Abdi 2-1.

(Dagbladet.no/NTB)

- Er her for å prate om fotball
MATCHVINNER: Yossi Benayoun viste at han vil være med å kjempe om en plass i Liverpools førsteellever i år.