Monsterbakken i Tour de Ski

Er Holund et større håp enn Sundby? Ess i ermet kan ryste rivalene

De fleste snakker om Martin Johnsrud Sundby som Norges kandidat til å vinne Tour de Ski på herresiden. Men Hans Christer Holund har et så enestående potensial i monsterbakken at han kan gjøre som Therese Johaug.

OUTSIDER: Hvis Hans Christer Holund har dagen opp alpinbakken i Val di Fiemme, kan han klatre seg helt opp i tetkampen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OUTSIDER: Hvis Hans Christer Holund har dagen opp alpinbakken i Val di Fiemme, kan han klatre seg helt opp i tetkampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBERSTDORF/VAL DI FIEMME (Dagbladet): Etter dagens 15 km klassisk fellesstart gjenstår kun en etappe av årets tour.

Når verdens beste langrennsløpere skal bestige den ukonvensjonelle monsterbakken i Val di Fiemme på Tour de Skis avslutningsetappe, er det så annerledes enn øvrige konkurranseformer at målepunktene er få.

Men det er ett renn som likner mye på denne stigningen opp det som mer presist heter Alpe Cermis-bakken: nemlig Lysebotn Opp, som er et rulleskirenn i knalltøff motbakke som finner sted under Blinkfestivalen i Sandnes i juli.

Da svenske medier spurte finnen Matti Heikkinen om hvordan han trodde det ville gå opp monsterbakken i forrige sesongs utgave av Tour de Ski, skapte han stor forvirring da han på utydelig finsk-engelsk forsøkte å uttale «Lysebotn».

Det var lenge en stor gåte hva han mente med dette merkelige ordet, før brikkene falt på plass og finske, svenske og norske journalister skjønte Heikkinens referanse til rulleskirennet som enten Heikkinen eller franskmannen Maurice Manificat bruker å vinne.

Den samme tendensen med de samme navnene i toppen ser vi også i monsterbakken i Val di Fiemme. Årets resultater i Lysebotn tyder imidlertid på at det er en norsk herreløper som denne gang kan gå raskest opp alpinbakken: nemlig Hans Christer Holund, som er 1.37 minutter bak Dario Cologna og et halvt minutt bak Martin Johnsrud Sundby i sammendraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer