- Er i ferd med å miste et forsprang alle trodde var umulig å miste

Real Madrid skjelver før byderby mot Atletico Madrid.

SKJELVER: Real Madrid klarte bare uavgjort mot Valencia i helga. Foto: AFP Photo / Dominique Faget / NTB Scanpix
SKJELVER: Real Madrid klarte bare uavgjort mot Valencia i helga. Foto: AFP Photo / Dominique Faget / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Real Madrid ledet La Liga med over ti poeng ned til Barcelona tidligere i år. Så spilte de uavgjort mot Málaga, Villarreal og Valencia.

Nå er katelanerne bare ett poeng bak.

«Los Blancos» har riktignok en kamp til gode. De møter byrival Atletico Madrid på Vicente Calderon i kveld, og vinner de der er de fire poeng foran Barcelona.

- Jeg tror Real Madrid skjelver litt, sier Canal+-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Det å gå fra 10 poeng til 4, eventuelt bare ett i løpet av de bare seks-syv siste kampene gjør noe med trygghetsfølelsen i laget. De føler nok et press, spesielt når de er i ferd med å miste et forsprang jeg - og de fleste andre - trodde var umulig å miste. Det er mye mer press nå enn det var for 3-4 uker siden.

- Ikke umulig å vinne Barcelona-trener Pep Guardiola sa tidligere i år at det var «umulig for oss å vinne ligaen», men Sergio Busquets har ikke gitt opp helt ennå.

- Vinner vi alle kampene vi har igjen har vi mulighet til det. Men akkurat nå tenker jeg bare på Levante. Det er en vanskelig kamp, de har en fantastisk sesong, sier Busquets til AS.

- Guardiola sier det er nærmest umulig å vinne ligaen. Er du enig?

- Det er vanskelig, men ingenting er umulig. Etter i kveld kan det være fire poeng, eller to, eller ett, men de har uansett overtaketet. Vi må bare prøve å vinne de kampene vi har igjen, sier Busquets.

20 strake seiere Real Madrid har et særdeles godt tak på Atletico Madrid, og sistnevnte lag har ikke vunnet mot byrivalen siden 1999.

- Det er et innbyrdes overtak en sjelden ser. I tillegg har Real Madrid vunnet åtte av de ti siste på Vicente Calderon, sier Veland og legger til:

- Men alle seiersrekker får en slutt. Atletico har voldsom motivasjon til å slå sin argeste rival, og samtidig sørge for at de ikke vinner ligaen. Det kan redde noe av sesongen for supporterne, sier han.

Atletico Madrid må muligens klare seg uten deres toppscorer Falcao som har scoret 20 mål på 27 kamper i ligaen i år. Han spilte ikke på søndag på grunn av en forkjølelse, og trente heller ikke i går på grunn av det. Han testes før kampstart i dag.

- Det blir litt «make or break» for Atletico, og Real Madrid venter nok spent på det også. Atletico med Falcao, og Atletico uten Falcao er som to forskjellige lag. Han har vel scora nesten halvparten av seriemålene til Atletico i år, og i boksen på hjemmebane er han livsfarlig, sier Veland.

Du kan se Atletico Madrid - Real Madrid på Canal+ Fotball klokka 2155.