Er i toppform

Hertha Berlin- Aachen 1- 1. Kjetil Rekdal (31) har følgende beskjed til Ståle Solbakken, Bent Skammelsrud og alle andre som måtte ha ambisjoner om å holde ham utenfor EM-laget: - Jeg har bevist at jeg er den beste på den plassen når jeg er i form. Og det er jeg nå!

I går avsluttet Hertha Berlin treningsleiren i Portugal. Rekdal spilte førsteomgangen mot Aachen fra Bundesliga 2.

- Vi startet med førsteelveren og byttet ut seks mann i pausen, forklarer han.

Men viktigere:

- Det har gått utrolig bra i det siste og jeg har fått veldig mye skryt. Nå er jeg bombesikker på laget, sier Kjetil.

Litt stolt

To beinbrudd amputerte mesteparten av 99-sesongen. Mye opptrening og lite kamptrening gjorde at han aldri fikk vist seg fra sin beste side. Annerledes nå - og framover mot EM-uttaket.

- Jeg må innrømme at jeg er litt stolt over å ha kommet så sterkt tilbake etter alt jeg har vært igjennom. Bare jeg slipper skader, så skal det blir vanskelig å holde meg ute, forsikrer Kjetil.

Mental suser

Han mener han er tilbake i absolutt toppslag, noe også de fysiske testene han foretok tidligere i måneden, indikerer.

- Jeg har aldri hatt så bra resultat på kondisjonstesten, sier Kjetil.

Selvtilliten ligger også tett opp mot den personlige rekorden. Han sender en mental suser mot gutta som konkurrerer mot ham om den sentrale midtbaneplassen på Norge.

- Jeg har holdt dem utenfor i åtte år. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette.

Kjetil har registrert at landslagssjef Nils Johan Semb er bekymret for midtstoppersituasjonen, og avviser ikke seg selv i en slik rolle.

- Hvis han ber meg om det, så gjør jeg det naturligvis. Men det er midtbanespiller jeg er, og det er det jeg vil være for Norge, sier Kjetil.

Han kribler etter å få vise seg fram for landslagssjefen igjen, og skulle gjerne vært med gjengen som reiser til La Manga lørdag for å spille landskamper mot Sverige, Island og Danmark.

  • Men Bundesliga starter opp igjen allerede 4. februar, og Hertha Berlin spiller tre kamper den første uka.
SUGEN PÅ EM: - Jeg er tilbake i toppslag, forsikrer Kjetil Rekdal en uke før Bundesliga starter igjen, og to dager før landslaget reiser på en ukes treningsleir.