LEIESOLDAT: - Harry (Redknapp) og jeg snakker ikke mye sammen, og han bryr seg ikke om jeg smiler mye, eller om jeg ikke vet hvilket lag vi skal møte i neste kamp. Gjør jeg jobben min, er det ok, sier Benoit Assou-Ekotto. Dette er forresten Fulhams Zoltan Gera, Benoit. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
LEIESOLDAT: - Harry (Redknapp) og jeg snakker ikke mye sammen, og han bryr seg ikke om jeg smiler mye, eller om jeg ikke vet hvilket lag vi skal møte i neste kamp. Gjør jeg jobben min, er det ok, sier Benoit Assou-Ekotto. Dette er forresten Fulhams Zoltan Gera, Benoit. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Er i Tottenham kun på grunn av pengene

- Skjønner ikke hvorfor folk lyver, sier Benoit Assou-Ekotto.

||| • Følg Tottenham - Bolton og resten av Premier League-kampene i studio fra kl. 13.45!

(Dagbladet): Tottenham har fortsatt grepet om fjerdeplassen i Premier League, og unngår de unødvendige feiltrinn mot slutten av sesongen - og samtidig slår Manchester City i «fjerdeplass-finalen» - blir det Champions League-spill på White Hart Lane neste sesong.

Benoit Assou-Ekotto er en av dem som skal ha sin del av æren i så fall, selv om han har fått hard konkurranse når manager Harry Redknapp har vurdert Gareth Bale som et alternativ på venstrebacken.

Men er det noe Redknapp aldri vil få av Assou-Ekotto som et argument for å bruke ham, så er det tomme fraser om klubbkjærlighet.

Kameruneren sier det rett ut: Han spiller fotball for pengene.

- Jeg klarer ikke å høre på folk som snakker om sånt. Jeg vet at de lyver, og jeg hater løgner. Jeg er ikke sånn, jeg er ærlig hele tiden, selv om sannheten ikke alltid er så bra, sier Assou-Ekotto til Guardian.

- Dersom jeg spiller fotball med vennene mine hjemme i Frankrike, da elsker jeg fotball. Men her i England, der jeg ikke kjenner noen og ikke snakker språket - hvorfor kom jeg hit? På grunn av en jobb. En karriere varer bare i 10-15 år, det er bare en jobb. Selvfølgelig er det en strålende jobb, og jeg sier ikke at jeg hater fotball, men det er ikke en lidenskap for meg, sier han.

Alle er leiesoldater
Benoit Assou-Ekotto fnyser av de som preker klubbfølelse hver gang de drar på seg en ny drakt, og skjønner ikke hvorfor folk lar seg lure.

- Jeg skjønner ikke hvorfor alle lyver. Presidenten i min forrige klubb Lens, Gervais Martel, sa at jeg forlot dem fordi jeg skulle få mer penger i England, og at jeg ikke brydde meg om drakta. Jeg sa: «Finnes det en spiller i verden som signerer for en klubb fordi han elsker drakta? Drakta deres er rød, jeg elsker den.» Ingen bryr seg om det. Det første du snakker om er pengene, sier han.

- Martel sa jeg dro til England på grunn av pengene, men hvorfor kommer spillere til hans klubb? Fordi de har så fine drakter? Alle mennesker tenker på penger når de får seg en ny jobb. Så jeg skjønner ikke hvorfor folk blir så sjokkert når jeg sier dette. «Å, han er en leiesoldat». Alle spillere er det, sier han.

Har ikke venner i Spurs
For Assou-Ekotto, som kom fra Lens i 2006 for rundt 40 millioner, er livet i England rett og slett surrealistisk.

Mannen som ifølge Harry Redknapp ofte ikke vet hvilket lag som står på andre siden av banen føler seg som en turist i landet, og er i det minste glad for at han hadde med seg ungdomskjæresten fra Frankrike.

- Du leser avisa, og det er som en film. Det er bisart. Jeg har kjæresten min, som jeg møtte da jeg var 18-19, og jeg ønsker ikke å miste henne, for når du er fotballspiller er det ikke bra å møte en ny jente som 26-åring, sier han.

- Jeg har en god tone med Lennon og Defoe, og en bra følelse med alle lagkameratene. Men jeg har ingen av numrene deres lagret på mobiltelefonen, bortsett fra Taarabt, som jeg kjenner fra Lens. Det er bare han jeg ringer. Jeg ringer ikke folk på laget, jeg tror ikke på vennskap innen fotballen. Jeg kommer til treningsanlegget kl. 10.30, og oppfører meg profesjonelt. Jeg er ferdig klokka ett, og da spiller jeg ikke fotball etter det. Jeg gjør jobben min 100 prosent når jeg er der. Men etterpå er jeg som en turist i London. Jeg har månedskortet mitt og tar t-banen. Jeg spiser mat, forteller Assou-Ekotto.

I dag kommer Bolton til White Hart Lane, for å spille en kamp Tottenham i aller høyeste grad bør vinne om de skal kunne forsvare Champions League-plassen.

Men for Benoit Assou-Ekotto spiller det - kanskje ikke lenger så overraskende - liten rolle om det blir kamper på høyeste europeiske nivå neste år.

- Det ville vært bra for laget, klubben og supporterne, de ville likt det. Men for meg er det bare en ny rekke kamper. Når vi spiller mot Liverpool og Chelsea er det som Champions League for meg uansett, sier han.