– Er i verdens beste klubb

Ruud van Nistelrooy (30) er på plass i sin nye klubb, Real Madrid. Han mener utroper den er verdens beste, og gleder seg til å spille med David Beckham igjen.

Fredag passerte den nederlandske storscoreren den medisinske testen hos sin nye klubb. Dermed er han formelt klar for den spanske hovedstadsklubben, og skal kjempe om spissplassene med blant annet Ronaldo, Robinho og Raul.

Men først og fremst ser van Nistelrooy frem til å gjenforenes med David Beckham. Samarbeidet mellom duoen garanterte scoringer under deres to sesonger i Manchester United.

– Jeg har savnet Beckham mye. Jeg var trist da han forlot Manchester United, fordi han er et meget god menneske og på grunn av den gode kontakten vi hadde på banen, sier 30-åringen.

Halv pris
Nederlenderen scoret 150 mål på 219 opptredener for Manchester United. Han ligadebuterte med to nettkjenninger i 2001 og avsluttet dette året med totalt 24 mål – og samtidig med å ryke uklar med klubbens mektigste person, manager Sir Alex Ferguson.

Og det gjør man bare ikke, om man vil fortsette på Old Trafford. Ferguson har kastet vrak på klassespillere som Jaap Stam, David Beckham og Roy Keane etter å ha røket uklar med dem. Sistemann ut er altså Ruud van Nistelrooy, som ble vraket til vårens siste ligakamp – noe som førte til at han forlot hjemmebanen i sinne.

Nå har han gjort det samme for godt. Ifølge rapporter får Manchester United rundt 118 millioner kroner for den notoriske målscoreren. Det er omtrent halvparten av hva han kostet United da de hentet ham fra PSV i 2001.

I Eindhoven gjorde han 62 mål på 67 ligakamper – og Ferguson vil trolig slite med å finne en erstatter som i samme grad kan garantere nettkjenninger som van Nistelrooy gjorde mens han bar 10-ertrøya i United. Av hans 150 scoringer for klubben var for øvrig 149 av dem scoret innenfor 16-meteren!

Ville til Real 

KLAR FOR REAL: Ruud van Nistelrooy (30) bestod den medisinske testen og er nå klar for Real Medrid. Foto: AP
KLAR FOR REAL: Ruud van Nistelrooy (30) bestod den medisinske testen og er nå klar for Real Medrid. Foto: AP Vis mer

Tyske Bayern München jaget også Nistelrooys underskrift, men 30-åringen sa fredag at han ikke var i tvil om at han ville velge den spanske hovedstaden:

– Når Real Madrid er etter deg, er det ikke en gang noe å vurdere – ettersom du vet at det er den beste klubben i hele verden. Å signere for Real Madrid er en drøm, det er helt herlig å være her. Her skal jeg score mye mål, sier Ruud van Nistelrooy – og dermed bør forsvarere i den spanske toppserien være advart.

(ANB)