Er idretten uten moral?

Debatten om høydehus koker ned til et spørsmål om hvor mye en utøver vil ofre for å ta gull, skriver Dagbladets kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MENS NORSK IDRETT SAMLET SEG på Plaza for å diskutere etiske spørsmål, satt Vidar Davidsen hjemme og tenkte over framtida etter at han fikk sparken som trener i Lyn.

Også Tom Nordlie, Dag Opjordsmoen, Anders Linderoth og Per Brogeland har fått tid til å klippe plenen etter at de måtte trekke seg fra trenerjobbene i Vålerenga, Bodø/Glimt, Stabæk og Hønefoss.

ÅRETS TRENER-MASSAKRE i norsk fotball er oppsiktsvekkende, men ikke uforståelig. Pengejaget preger alle klubbene i våre to øverste divisjoner. De som ikke klarer å hevde seg i toppen, taper penger. Enten må spillere selges eller trenere kastes.

Men når Cato Holm i Norges Fotballtrener-forening tar til orde for at lønna er for dårlig og bør økes til minst to millioner i året, som svar på problemet, har han blitt påspandert for mange investormiddager.

For meg handler dette mest om sviktende moral i Fotball-Norge. Klubbene er prisgitt rike onkler som spytter inn penger, men som skalter og valter med menneskene, enten det er trenere eller spillere - fordi det er klubbens pengeverdi som er avgjørende for deres engasjement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer