Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er Iker like klarsynt som Paul?

Blekkspruten har forutsett de to første El Clasico-resultatene.

SPÅDDE UAVGJORT: Blekkspruten Iker imponerte da han ble bedt om å tippe utfallet av seriekampen mellom Real og Barca for ti dager siden. I stedet for å forsyne seg med sardiner fra en av boksene merket med lagenes loger, klistret han seg heller på akvarieveggen. Foto: Jon Nazca, Reuters/Scanpix
SPÅDDE UAVGJORT: Blekkspruten Iker imponerte da han ble bedt om å tippe utfallet av seriekampen mellom Real og Barca for ti dager siden. I stedet for å forsyne seg med sardiner fra en av boksene merket med lagenes loger, klistret han seg heller på akvarieveggen. Foto: Jon Nazca, Reuters/Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Den tilsynelatende synske blekkspruten Iker prikket inn uavgjort i seriemøtet mellom Real Madrid og Barcelona, og forutså også Real-seieren i cupfinalen.

Kompisen Iniesta tippet Real begge ganger, og er altså en helt vanlig blekksprut uten klarsyn. Nå gjenstår det å se om Ikers synske evner blir ytterligere bekreftet på Santiago Bernabeu i morgen.

Alle som fulgte med under VM i fotball i fjor, lærte at man ikke skal undervurdere tipsene fra en synsk blekksprut. Den britiskfødte  blekkspruten Paul, bosatt i et akvarium i Tyskland, spådde utfallet av alle Tysklands kamper og prikket også inn Spania som finalevinner.

Han fikk dermed heltestatus i Spania, men ertet på seg både de nederlandske finaletaperne og Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

I oktober døde Paul, med mindre vi skal tro de kinesiske filmskaperne som hevdet blekkspruten ble tatt av dage rett etter VM, over tre måneder tidligere.

Tipper El Clasico Nok om Paul, men i Spania har man valgt å videreføre tradisjonen med blekksprut-spådommer foran store fotballkamper.

I et akvarium i den lille byen Benalmadena like vest for Malaga svømmer nemlig blekksprutene Iker og Iniesta rundt og spår utfallene av de fire El Clasico-oppgjørene som spilles i disse dager.

De er naturligvis oppkalt etter henholdsvis Real-keeper Iker Casillas og Barcelona-eleganten Andres Iniesta. Så utvalget av blekkspruter skulle være relativt nøytralt.

Iniesta lurt av uavgjort Men det er ikke tvil om at Iker har vist seg som den fremste arvtakeren etter idolet Paul. Foran seriemøtet for 10 dager siden valgte Iniesta nemlig - oppsiktsvekkende nok - å forsyne seg av sardinboksen merket med Real Madrid-logoen. Iker lot derimot være å velge både Real og Barca, noe som ble tolket som et uavgjorttips. Kampen endte som kjent 1-1 på Santiago Bernabeu.

Foran cupfinalen fire dager seinere måtte blekksprutene naturligvis konsulteres igjen. Iniesta fikk også en ny sjanse, og denne gangen valgte begge å forsyne seg av Real Madrid-sardinene.

Heldigvis satset ingen av dem kone og vanntank på Real-seier hos bookmakerne, for det sto nok en gang uavgjort etter full tid. Men cup er cup, og Ronaldo sørget for å gi begge blekksprutene rett da han scoret finalens eneste mål i ekstraomgangene.

Tipper Real I morgen er det igjen kamp på Santiago Bernabeu. Denne gangen er det selvsagt Ikers øyne alle er rettet mot, ettersom han har truffet med tipsene før begge de foregående kampene.

IKKE SYNSK: Ikers kollega og samboer Iniesta viser manglende synske evner ved å tippe Real som vinner foran seriemøtet med Barcelona. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Scanpix
IKKE SYNSK: Ikers kollega og samboer Iniesta viser manglende synske evner ved å tippe Real som vinner foran seriemøtet med Barcelona. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Scanpix Vis mer

Og etter dagens spådom fra Iker er det altså ingen tvil: Real Madrid vinner hjemmekampen i morgen. Målforskjell og antall bortemål har blekkspruten etter det Dagbladet forstår ikke uttalt seg om.

Heldigvis. Så er i alle fall noe av spenningen bevart for oss som fortsatt ønsker å se kampen i morgen kveld.

TIPPER REAL I MORGEN: I dag var Iker sikker i sin sak, og forsynte seg med en sardin fra Real-boksen. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Scanpix
TIPPER REAL I MORGEN: I dag var Iker sikker i sin sak, og forsynte seg med en sardin fra Real-boksen. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media