- Er ikke godt nok

- Vi kan aldri være helt sikre på at jobben vi gjør, er hundre prosent riktig. Men løperne har gjort en god jobb siden sesongoppkjøringa og vil få uttelling over tid, sier landslagssjef Geir Karlstad.

De to første verdenscupløpene ble en gedigen nedtur for de norske skøyteløperne. I Berlin ble det 11. og 23. plass. I Heerenveen var Lasse Sætres 11. plass på 10000 meter beholdningen. Mens nederlendere og andre dominerer, har Norge havnet i bakleksa.

- Dette kan du umulig være fornøyd med, Geir Karlstad?

- Jeg innrømmer glatt at disse to helgene har vært for dårlige. Vi ønsket å være med i tet fra første skøyteskjær og la opp til å gå fort. Verdenscupen er ett av flere mål for oss, men allerede nå kan jeg vel si at vi ligger tynt an i kampen om sammenlagtseirer.

Ikke planlagt

- Det er ikke slik vi ønsker at norske løpere skal framstå. Fortsatt er jeg rolig, men jeg vil at situasjonen skal endre seg.

- Har du som landslagssjef gjort noe galt?

- Det var ikke planlagt at det skulle gå så dårlig i Berlin og Heerenveen. Vi vil aldri få svar på om alt er gjort hundre prosent riktig. Vi har trukket opp noen hovedlinjer for hvordan treninga skal gjøres, men jeg ser jo at enkeltløpere reagerer forskjellig på mengden. Vi har hele tida vært innstilt på å ta et jafs framover i forhold til konkurrentene, sier landslagssjefen.

Trener tøffere

- Vårt hovedmål er OL i 2002, og vi tenker så langt fram i tid. Over tid vil løperne bli bedre. Sjøl om noen sliter mer enn andre akkurat nå, er jeg ikke i tvil om at systematisk jobbing over tid gir resultater.

- Løperne har et veldig bra grunnlag, og jeg mener å ha svaret på hvilket opplegg vi skal gi den enkelte i tida som kommer. Våre løpere har kapasitet nok.

- Samtidig viser resultatene hvor sårbare vi er når Ådne Søndrål ikke er med, og Eskil Ervik sliter.