Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er ikke her for å forsvare oss

Stolt Thodesen etter Sandefjord-seier.

(Dagbladet.no): Sandefjord- Ham-Kam 2-1

I åpningsrunden fikk Sandefjord og Arnar Førsund skryt for å ha tatt luven av Daniel Nannskog.

I dag beviste Førsund og Sandefjord at de kan mer enn å forsvare seg til poeng.

Sandefjord-trykk

For Sandefjord kjørte kampen fra start. Ham-Kam på sin side slåss mye, men skapte svært lite framover.

Kampen åpnet jevnspilt, men hjemmelaget viste raskt hvem som bestemte i Sandefjord. Trøkket mot Ivar Rønningen økte, og både Fredrik Thorsen, Tommy Knarvik og Andreas Tegström kunne sendt hjemmelaget i ledelsen.

Men det var den unge stopper-kjempen som fikk æren av å score det første tippeligamålet på Sandefjord Storstadion.

Etter 41 minutter kom målet som sendte publikum til himmels.

GLADE GUTTER: Sandefjord kunne juble for tre poeng i dag. Med fire poeng på to kamper, har nykommeren fått en bra start på sesongen. Foto:SCANPIX
GLADE GUTTER: Sandefjord kunne juble for tre poeng i dag. Med fire poeng på to kamper, har nykommeren fått en bra start på sesongen. Foto:SCANPIX Vis mer

En corner fra Kari Arkivuo landet på beinet til stopper Arnar Førsund som løp seg fint fri fra oppasser Kienast. Han klemte til bak en sjanseløs Rønningen: 1-0.

Kremmerhus

Andre omgang ble preget av mindre målsjanser og et Sandefjord som så ut til å begynne å bli slitent.

Det var helt til en svenske så det for godt å ta fram gullfoten.

Andreas Tegström fikk løpe og løpe, sikte og sikte helt uforstyrret fram til 20 meter. I en vakker bue i Beckham-klassen satt ballen nydelig helt oppe i krysset.

Det hjalp lite at finnen Juha Pasoja satte inn Kammas reduseringsmål på overtid. Sandefjord trygget inn de siste minuttene og vant fullt fortjent.

- Ingen tvil om hvem som var best

- I dag var det inegn tvil om hvem som var best. Spesielt godt fornøyd er jeg med midtbanen med Tommy Knarvik sentralt, kommenterer Thodesen til ANB.

Og Thodesen tror Sandefjord kan fortsette å bite godt i fra seg. 

-Nå har vi fått 180 minutter med erfaring fra eliteserien. De har fortalt meg at vi er trygge defensivt. Samtidig er vi ikke kommet til eliteserien for å forsvare oss. Vi skal våge å overraske også mot topplagene, lover Sandefjord-treneren.

Og med en slik spiss fra Sverige og en ung stopper fra Nittedal, kan Sandefjord gå mot en god sesong. De står allerede med fire poeng. 

I dag var det i alle fall mer enn nok mot et tamt Ham-Kam som ser ut til å ha veldig  mye å jobbe med. 

<B>STOR ARNAR:</B> Arnar Førsund spilte nok en stor kamp i dag. Og mål ble det også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling