- Er ikke med på at norsk fotball er så dårlig

VIF-trenerne mener Europa-resultatene lyver.

MYE Å DISKUTERE: Martin Andresen og Tor Ole Skullerud er ikke enige i at de siste europacupresultatene er et symptom på den sykdommen norsk fotball blir tildelt av Dagbladets kommentator Morten Pedersen.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MYE Å DISKUTERE: Martin Andresen og Tor Ole Skullerud er ikke enige i at de siste europacupresultatene er et symptom på den sykdommen norsk fotball blir tildelt av Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Dagbladets kommentator Morten Pedersen kaller norsk fotball «alvorlig syk» i dagens papirutgave, etter skuffende norsk innsats i europacupenes første runder.

«Rosenborg scoret ikke et eneste mål over fire omganger mot et tilnærmet ikke-lag fra Aserbajdsjan og skjemmet med det ut både seg selv og norsk fotball. I går fulgte Fredrikstad (1—6 for Lech Poznan) og Vålerenga (1—2 for PAOK) etter.» skriver Pedersen.

«Og mens de europeiske konkurransene ennå er på kvalifiseringsstadiet og lagene vi møter fortsatt er i oppkjøringsfasen til sine respektive ligaer, er det med Tromsøs unntak (2—1 over Slaven) og Stabæks offensive optimisme stort sett over for våre representanter. Det er ikke bare flaut. Det er direkte krise.» fortsetter kommentaren.

Et av lagene som blir nevnt er Vålerenga.

Men tross tap for gresk motstand på Ullevaal i går, er ikke Vålerenga-trenerne enige i Pedersens diagnose av det generelle nivået på norsk fotball.

- Vi må kunne tolke noe ut av det, men for å ta vår egen prestasjon: Vi gjør en forholdsvis jevn kamp mot et godt gresk lag. Vi går ut etter pause med tro på uavgjort eller å snu kampen, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Høy kvalitet på PAOK og FCK
Skullerud mener de norske lagene har møtt sterk motstand i årets første runder, og mener det fortsatt er gode eksempler på at norsk fotball holder nivået.

- Jeg synes det er altfor mye fokus på at norsk fotball er for dårlig. Når vi taper, sammen med FFK og RBK, får kritikerne igjen vann på mølla. Vi møter et meget godt lag som er nummer to i den greske ligaen, og de slår Panathinaikos - det sier noe om kvaliteten, sier Skullerud.

SYKDOMSTEGN: Fredrikstad tapte 1-6 hjemme for Lech Posnan.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SYKDOMSTEGN: Fredrikstad tapte 1-6 hjemme for Lech Posnan. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

- Jeg er ikke med på at norsk fotball er så jævlig dårlig. Det fikk vi et eksempel på også på onsdag. Stabæk var gode mot FCK, mener VIF-treneren

Tippeligaen bedre enn før
«Med et landslag som snart ingen bryr seg om og som bare har tatt tre poeng på fem kvalifseringskamper, med en landslagsledelse som i alle bjørnetjenesters navn stort sett velger å fornekte faktum, og med en klubbfotball som i de fleste tilfeller ikke er i nærheten av å kunne matche et helt middels europeisk nivå, er tida overmoden for en smule selvransakelse i norsk fotball.» kommenterer Morten Pedersen.

Landslagssjef Egil Olsen uttalte denne uka at landslaget har gjort det bedre enn forventet det siste året. VIF-manager Martin Andresen mener på sin side at også klubbresultatene internasjonalt de siste årene gir grunn til optimisme.

- Jeg synes Stabæk var meget uheldige på onsdag. De kunne fort ha vunnet kampen mot FCK. RBK gikk på en mine, det er greit. Men for to år siden fikk Lillestrøm enormt med kritikk for å ha tapt mot Käerjéng, mens RBK og Brann går til kvartfinalen i UEFA-cupen året etter. Det blir for enkelt å si at «norsk fotball er for dårlig», sier Andresen til Dagbladet.

Andresen mener derimot at Tippeligaen holder høyere nivå i dag enn det den gjorde eksempelvis i Rosenborgs gullalder i Champions League.

- Jeg mener Tippeligaen er bedre nå enn den var på slutten av 90-tallet og i starten av 2000-talllet. Det er stor forskjell på tempoet på ballen. Vi ser også at det er spillere (Mame Biram Diouf) som blir solgt for 50 millioner til Manchester United. Det tyder på at det er noe bra som skjer også, sier Andresen.

Les hele Morten Pedersens kommentar «Norsk fotball er alvorlig syk» i dagens papirutgave av Dagbladet.

Hva mener du om norsk fotballs helsetilstand?

I BEDRING: Stabæks innsats mot FCK får godkjent av de fleste. Men Stabæks resultater kommer med en fotball som ikke er typisk norsk, skriver Morten Pedersen.
Foto: Keld Navntoft / SCANPIX
I BEDRING: Stabæks innsats mot FCK får godkjent av de fleste. Men Stabæks resultater kommer med en fotball som ikke er typisk norsk, skriver Morten Pedersen. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX Vis mer