- Er ikke mulig å trene seg til det Pirlo gjorde

Imponert Hodgson hyller den italienske midtbaneeleganten.

IKKE TRENBART: Roy Hodgson mener at du ikke kan trene på å utvise den stoiske roen Andrea Pirlo gjorde da han løftet ballen iskaldt midt i mål på et tidspunkt da Italias EM-deltakelse hang i en tynn tråd. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix
IKKE TRENBART: Roy Hodgson mener at du ikke kan trene på å utvise den stoiske roen Andrea Pirlo gjorde da han løftet ballen iskaldt midt i mål på et tidspunkt da Italias EM-deltakelse hang i en tynn tråd. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): England - Italia 0-0 (2-4 etter straffespark).

For sjette gang på sju forsøk reiser England hjem fra et sluttspill etter å ha blitt slått ut etter straffesparkkonkurranse.

Etter at Riccardo Montolivo bommet på italienernes annen straffe, sørget Wayne Rooney for et engelsk overtak, som skulle bli kortvarig.

For måten Andrea Pirlo på kjøligste vis ignorerte Joe Harts mange fakter og grimaser og løftet ballen arrogant midt i mål da det gjaldt som mest, var kanskje medvirkende til at usikkerheten begynte å spre seg hos motstanderen. Sekunder etterpå, blåste iallfall Ashley Young ballen i tverrliggeren, og lagene var like langt.

INGEN SLAGEN MANN: Roy Hodgson mener det er mye å bygge videre på etter Englands EM-innsats, selv om Ashley Cole (t.v.) og Ashley Young bommet på sine straffeforsøk.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix
INGEN SLAGEN MANN: Roy Hodgson mener det er mye å bygge videre på etter Englands EM-innsats, selv om Ashley Cole (t.v.) og Ashley Young bommet på sine straffeforsøk.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix Vis mer

- I øyeblikket så jeg keeperen gjorde masse rare bevegelser, så jeg ventet ham ut og traff ballen på den måten. På det stadiet var det lettere for meg å sparke ballen slik. Kanskje min straffe la ekstra press på England? Ashley Young bommet faktisk på sin, og han tok etter meg, sier Pirlo ifølge Football Italia.

Iskald og kalkulert En som var mektig imponert over hvordan den italienske midtbaneeleganten bevarte roen i et av EMs mest tyngende øyeblikk så langt, er Roy Hodgson.

- Den iskalde, kalkulerte måten Pirlo hadde selvtilliten til å chippe ballen over keeperen på... enten så har du det, eller så har du det ikke. Selv med alt av veiledning og trening, så er det ikke mulig å gjenskape det, sier Hodgson, ifølge The Guardian.

Samtidig fikk den engelske landslagssjefen se at sitt eget lags to Ashley-er, Young og Cole, bukket under for presset, selv om de hadde trent mye på akkurat dette scenarioet på forhånd. Likevel synes han EM-deltagelsen har vært oppløftende.

Oppløftende - Vi har sett Ashley Cole omsette straffespark i mål i Champions League-finalen, og Ashley Young gjør det på klubbnivå. Vi sto på til siste slutt, og spillerne skal være stolte over hva de fikk til. Jeg har lært mye om dem, og deres viljestyrke og oppofrelse overfor oppgaven. Det var noen heroiske prestasjoner, og ikke bare i (går) kveld, men også i de foregående tre kampene, sier Hodgson, og fortsetter:

- Jeg er strålende fornøyd på spillernes vegne og måten de har respondert på ansvaret det medfører å bære England-drakta. De har på bitreste måte fått erfare at de ikke klarte å ta ett steg videre, men de har vist at de kapable til å vokse med oppgaven. Vi har gode, unge spillere på vei opp og fram, og dette har vært en viktig erfaring for dem.

UHELDIGE: Theo Walcott mener England hadde uflaks mot Italia. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE /NTB scanpix
UHELDIGE: Theo Walcott mener England hadde uflaks mot Italia. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE /NTB scanpix Vis mer

Spillerne har vanskeligere for å se oppsidene i nederlagets time enn sjefen.

- Uheldige - Jeg skulle ønske jeg kunne være optimistisk, men det er ikke den følelsen jeg sitter igjen med akkurat nå. Jeg er en følsom fyr som har lagt sjela mi i disse siste ukene. Jeg trodde det skulle bli vår kveld på grunn av laget vi har, kvaliteten og innsatsen vi viste, men dessverre ble det ikke slik. Vi gjorde det ikke godt nok i straffesparkkonkurransen, meg selv inkludert, og jeg er lei meg på vegne av alle dem som har betalt mye penger for å komme hit og støtte oss og alle dem som fulgte med hjemmefra, sier keeper Joe Hart, som gjorde sitt beste for å bringe italienske skyttere ut av balanse med sine ablegøyer på streken.

Theo Walcott drar den enda lenger, og ser nærmest bort ifra at Italia hadde 35 avslutningsforsøk mot Englands ni, og ballen i 64 prosent av tida, ifølge Uefas offisielle statistikker fra kampen.

- Det er en grusom måte å ryke ut av enhver turnering, og det er bittert at vi må reise hjem. Jeg føler med alle spillerne som var involvert. Dette er ikke noe scenario du ønsker å være med på når du ender opp på det tapende laget, sier Walcott som kom inn som innbytter i annen omgang.

- Vi hadde ikke hellet med oss i kveld, selv om vi kanskje har hatt litt flaks i tidligere kamper. Samtidig skal italienerne ha honnør for å ha gjort jobben sin. Vi skapte ikke mange sjanser, men de visste hvordan de skulle spille mot oss. Nå er vi nødt til å se framover, og framtida er lys. Det er jeg sikker på, fortsetter Arsenal-angriperen.

Aldri urolige Pirlo mener England har lite å være misfornøyd med, og ergrer seg over at det måtte 120 utmattende minutter pluss straffespark til for å komme seg til semifinale mot Tyskland på torsdag.

- Jeg fryktet aldri at vi skulle rote det til, for England skapte knapt noen ting, og prøvde bare å forsvare resultatet og dra oss inn i en straffesparkkonkurranse. Vi visste at vi var i stand til å kontrollere kampen siden England er et veldig defensivt lag, noe vi så ut i fra hvordan de spilte gjennom gruppespillet. Det er synd vi brukte så langt tid på å slå dem og brukte så mye ekstra krefter. Vi dominerte oppgjøret, og det er trist at vi ikke tok vare på noene av sjansene våre i løpet av 90 minutter eller ekstraomgangene. I det minste gikk det riktige laget videre til slutt, sier Pirlo, som styrte showet på midtbanen kampen igjennom.

Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp mener nå engelsk fotball må rendyrke spillere som Pirlo skal landslaget lykkes på internasjonalt toppnivå.

- Vi må få ungene til å spille ball, spille ball og spille ball og innse at ikke alt handler om å være stor, sterk og rask. Bare se på Pirlo mot England - han har ingen fart eller styrke og er gammeldags, men hvilken fabelaktig forestilling. Hva vi må prøve på er å dyrke fram unge forsvarsspillere som liker å føre ballen ut og framover i banen, og angripere som ønsker å motta ballen i trange rom, omringet av motspillere, fordi de er trygge med ballen i beina, sier Redknapp i sin spalte i The Sun, og trekker fram skadde Jack Wilshere som en engelsk Pirlo-kandidat.

VIL DYRKE FRAM PIRLO-TYPER: Harry Redknapp tar til orde for at engelsk talentutvikling må handle om mer enn å dyrke fram spillere med best fysiske forutsetninger. I stedet etterlyser han typer som er mer komfortable med ballen i beina. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB scanpix
VIL DYRKE FRAM PIRLO-TYPER: Harry Redknapp tar til orde for at engelsk talentutvikling må handle om mer enn å dyrke fram spillere med best fysiske forutsetninger. I stedet etterlyser han typer som er mer komfortable med ballen i beina. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB scanpix Vis mer