SÅ DET KOMME: Kjetil Rekdal forventet at Aalesund kom til å slite da de ga ham sparken. I morgen møter hhan gamleklubben på Ullevaal.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SÅ DET KOMME: Kjetil Rekdal forventet at Aalesund kom til å slite da de ga ham sparken. I morgen møter hhan gamleklubben på Ullevaal.Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Er ikke overrasket over at Aalesund sliter i bånn

Rekdal advarte klubben, fikk sparken.

(Dagbladet): I morgen tar Vålerenga imot Aalesund på Ullevaal stadion, og da blir det nok et gjensyn med Vålerenga-trener Kjetil Rekdals tidligere klubb.

Da Rekdal fikk sparken i Aalesund i 2012 var det langt fra to parter som var enige om avgangen.

Rekdal hadde blant annet vært misfornøyd med de sportslige ambisjonene til klubben, og følte seg overkjørt da Enar Jääger ikke fikk fornyet kontrakten sin med oransjetrøyene.

- Ikke overrasket
Rekdal vant blant annet to cupmesterskap med Aafk før han fikk sparken, og innrømmer overfor Vålerenga Fotballs egen nettside at det er litt spesielt å møte dem som Enga-trener.

Det Rekdal derimot ikke er spesielt overrasket over, er at Aalesund sliter å bunnen av tabellen denne sesongen. Med åtte poeng ligger klubben ett fattig poeng foran Haugesund på sisteplassen i Tippeligaen.

- At Aalesund sliter er jeg ikke så overrasket over. Det var dette jeg advarte dem mot. Det var vel grunnen til at jeg føk ut dørene også, for de trodde de kunne bedre og visste bedre sjøl, så nå er de der de er, sier Rekdal til Vif-fotball.no.

Forventer forsvarsmur
Etter en svak fjorårssesong har Rekdal virkelig fått fart på Oslo-klubben i år og ligger på fjerdeplass før kampen mot Aalesund i morgen.

Topp mot bunn gjør også at Rekdal forventer et ultradefensivt Aalesund på landslagsarenaen i morgen kveld.

- Vi møter et lag i morgen som vi regner med kommer med en ultradefensiv taktikk, legger seg lavt med alle mann bak, håper på 0-0, eller satser på 0-0 som utgangspunkt, sier Rekdal, og legger til at det er mye uforløst potensiale i Aalesund som de må se opp for.

Morgendagens Tippeligarunde følger du direkte i vårt fotballstudio fra 15.30. Du får også alle målene fra runden utover kvelden i morgen.