IKKE HELT I SITT ESS: Christopher Froome besøkte en lokal sumobryterskole i Japan i går. I dag vant han et endagsritt i øylandet. Foto: AFP / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
IKKE HELT I SITT ESS: Christopher Froome besøkte en lokal sumobryterskole i Japan i går. I dag vant han et endagsritt i øylandet. Foto: AFP / KAZUHIRO NOGI / NTB ScanpixVis mer

- Er ikke sikker på om jeg er riktig bygget for dette

Tour de France-vinneren testet sumobryting.

(Dagbladet): Tour de France-vinner Chris Froome vant i dag Saitama Criterium i Japan, foran andre superstjerner som Cannondales Peter Sagan og verdensmester Rui Costa.

Endagsrittet ble arrangert av Tour de France-arrangør ASO i et forsøk på å promotere sykkelsporten i Japan. Ifølge Cycling News hadde over 200 000 møtt opp i Saitamas gater for å se Froome og Co.

Testet sumobryting I går varmet de europeiske sykkelstjernene opp med noe som er omtrent like langt bort man kan komme fra sykling innen idretten, nemlig sumobryting.

Froome, Costa og blant andre supersprinter Marcel Kittel var med da sykkelstjernene besøkte en lokal sumobryterskole.

Flere av dem fikk prøve seg i kamper mot sumotalentene, uten at vi helt har fått rede på hvordan det gikk.

Lettvekter Chris Froomes 186 centimeter og 69 kilo tyder uansett på at han ikke hadde en sjanse i havet mot de langt mer kompakte japanerne. En tweet Team Sky-rytteren la ut i går kveld er også relativt avslørende:

- Jeg er ikke sikker på om jeg er riktig bygget for dette skrev han, som tekst til et bilde av seg selv i sumo-outfit.

Men sykling det kan han. Etter å ha stukket fra Sagan og Rui Costa på den siste kilometeren av dagens endagsritt, sa han:

- Jeg visste ikke om jeg ville klare å slå Sagan og Costa, men jeg tok sjansen på å stikke da de bare satt og så på hverandre, sier han.

MÅTTE DEN BESTE...: Froome gjør seg klar til kamp mot en japansk sumostudent. Foto: AFP / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
MÅTTE DEN BESTE...: Froome gjør seg klar til kamp mot en japansk sumostudent. Foto: AFP / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix Vis mer