- Er ikke vant med forræderi i Spania

Sevilla varsler søksmål mot Spurs.

(Dagbladet.no): Juande Ramos var under kontrakt med Sevilla, men trakk seg sist fredag for å kunne bli ny Tottenham-manager.

Den spanske storklubben sitter igjen som den store taperen, men de vil ikke uten videre godta situasjonen Ramos og Tottenham har plassert dem i.

Sevilla-president Jose Maria Del Nido sverger at Spurs skal få svi for managerkuppet. Samtidig nærmest garanterer han at ingen Sevilla-spillere vil slå følge med Ramos til Nord-London.

- Her i Spania er vi ikke vant med forræderi mellom fotballklubber. Ingen andre steder i europeisk fotball har noe slikt skjedd midt i sesongen. Jeg overlater til Spurs og fansen deres å se seg å speilet og gå i seg selv, sier en rasende Del Nido ifølge The Independent.

Svindyr affære

At en fotballklubb uten samtykke kontakter en spiller eller manager under kontrakt med en annen klubb, er i strid med FIFAs regler. I 2005 ble Ashley Cole og José Mourinho bøtelagt for et møte uten Arsenals viten.

- Jeg kan love dere at vi i Sevilla vil bruke all vår energi og kraft for at Tottenham skal få merke konsekvensene, sier han.

For Tottenham betyr det at en svindyr investering kan bli enda dyrere. Fra før er det kjent at klubben vil bruke over 300 millioner kroner på Ramos, som etter sigende vil få en årslønn på over 60 millioner kroner.

DYR HANDEL: Tottenhams styreformann David Levy og Juande Ramos i munter passiar under Tottenhams kamp mot Blackburn på søndag. Foto: REUTERS
DYR HANDEL: Tottenhams styreformann David Levy og Juande Ramos i munter passiar under Tottenhams kamp mot Blackburn på søndag. Foto: REUTERS Vis mer

Glem Alves og Kanoute

Det har også blitt spekulert i om Ramos vil ta med seg tidligere Tottenham-spiss Frederic Kanoute og Daniel Alves til White Hart Lane.

Det anser Del Nido som utenkelig.

- Det vil koste mye penger å kjøpe både Alves og Kanoute. Jeg tviler sterkt på at Tottenham har pengene til å kjøpe dem, sier han.

Ifølge The Independent ligger utkjøpsklausulene til Alves og Kanouté på henholdsvis 475 millioner kroner og 204 millioner kroner.

- Sevilla vil ikke selge noen av stjernene sine. De engelske klubbene, som alltid virker å ønske seg våre spillere, burde vite nå at vi beholder spillerne når vi ønsker å beholde dem, sier presidenten.

<B>GLEM ALVES:</B> Sevilla tror ikke Spurs har råd.
<B>HAR HAVNET I EN KNIPE:</B> Sevilla-presient Jose Maria Del Nido sammen med klubbens nye trener, Manolo Jimenez.