- Er ingen Nykänen

Halvor Egner Granerud herjer i hoppbakken. Trener Alexander Stöckl avslører at han filmes av rivaler. Men 24-åringen vil ikke bli sammenliknet med Matti Nykänen og Gregor Schlierenzauer ennå.

SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvor Egner Granerud (24) fortsetter å forbløffe hoppverden med stabile svev i verdensklassen. I helga kunne han notere seg for to nye seire i verdenscupen i Willingen.

Han vant det såkalte Willingen Six, han leder verdenscupen suverent - og han har totalt hoppet inn i overkant av 1,5 millioner kroner i pengepremier.

Som om dette ikke er nok: Han er den første nordmannen som har vunnet åtte verdenscupseire i samme sesong.

- Det er stort. Vi er en stolt hoppnasjon. Det føles litt uvirkelig, forteller Granerud.

Han hadde aldri vunnet et renn i verdenscupen før denne sesongen. Men er det mulig å plassere ham i norsk og internasjonal hopphistorie allerede?

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier:

- Det blir vanskelig å sammenlikne ham med Birger Ruud og Bjørn Wirkola. De hadde ikke verdenscup, og hoppsporten var helt annerledes på den tida. Men vi prater om navn på dét nivået for å sette det i et perspektiv.

I verdenscupen har østerrikeren Gregor Schlierenzauer flest seire med 53. Den finske rebellen Matti Nykänen følger på andreplass med 46 seire. Bråthen mener det er mulig å trekke paralleller mellom disse og Granerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer