Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Er ingen storskytter

Med sju knallskudd ble Jan Thomas Lauritzen norsk toppscorer. Men noen storskytter er han ikke.

Med sine 196 landskamper er Lauritzen veteranen framfor noen i det norske laget - ingen har flere landskamper. 30-åringen lagde i går sju av Norges mål i storseieren mot Brasil. Selv tok han ikke akkurat av.

-  Veldig gøy å få det til, men jeg vil ikke kalle meg noen storskytter, sier Lauritzen til NTB.

414 mål

Lübbecke-spilleren er nå oppe i 414 mål for det norske landslaget. Med Kjetil Strand skadd og ute av troppen var mange spente nettopp på østfoldingens offensive egenskaper. Svarene kom susende bak Brasils keeper.

-  Det gikk veldig bra for meg i dag. Jeg traff på mange av skuddene, sier Lauritzen til NRK Radio.

-  Surrer fælt

Han roste også lagkameratene for innsatsen i åpningskampen:

-  Det var en fenomenal laginnsats. Vi slipper inn 12 mål, og det er utrolig sterkt.

-  En veldig fin VM-start, sa kaptein Glenn Solberg, og fikk støtte av Kristian Kjelling:

-  Vi kjørte over Brasil akkurat som vi skulle. Vi er ukonsentrerte, og surrer innimellom fælt, men vinner jo til slutt greit, sa Kjelling til TV2 etter kampslutt.

Norge satte også en rekord i VMs åpningskamp: Aldri før har man sluppet inn så få mål i en landskamp. Den tidligere rekorden under Pettersen var 13 mål.

-  Dette ble en helt ideell VM-åpning. Å slippe inn så få mål er betryggende, selv mot en dårlig motstander, sier Pettersen til NTB.

TRAFF GODT: Jan Thomas Lauritzen var med på å sørge for storseier mot Brasil. - Det gikk veldig bra for meg i dag. Jeg traff på mange av skuddene, sier Lauritzen.